Magazin > VIP
37 ogledov

TV Slovenija ima talent

Maja Keuc Žurnal24 main
Eme ne bo več, saj bo nacionalka na naslednji Evrosong poslala zmagovalca šova, ki bi ga lahko opisali kot pevski Slovenija ima talent.

RTV Slovenija se bo, kot smo izvedeli, konec avgusta podala v snemanje šova, kakršnih smo bili med slovenskimi televizijami doslej vajeni predvsem od Pop TV.

Septembra naj bi namreč na spored nacionalke prišla oddaja, v kateri bodo po vzoru nacionalnih glasbeno-resničnostnih izborov (na primer v Nemčiji z zmagovalko Leno) izbirali najboljšega pevca, ki pa ne bo postal samo zmagovalec šova, ampak tudi predstavnik Slovenije na naslednjem Evrosongu.

Da res pripravljajo popolnoma novo oddajo, nekakšno novo Emo, je za Žurnal24 potrdil tudi odgovorni urednik razvedrilnega programa na TV Slovenija Vanja Vardjan, ki pa poudarja, da ne gre za izbor talentov, ampak za pevski izbor:

“Mi ne iščemo talenta, ampak zmagovalca, ki bo Slovenijo uspešno predstavljal na pesmi Evrovizije v Azerbajdžanu, torej bodo prijavljeni lahko tekmovali za največjo nagrado, ki jo slovenski glasbenik sploh lahko dobi. Gre za format, ki ga pripravlja kreativna ekipa letošnje Eme. V seriji oddaj se bodo pomerili samo pevke, pevci in glasbene skupine. Prijavi se lahko prav vsak, ki čuti, da ima v sebi to zmagovalno-pevsko kombinacijo, ki jo iščemo. In glede na poznavanje slovenske glasbene scene lahko rečem, da je takih, ki si zaslužijo takšno priložnost, pri nas dovolj.”

Šov Misija Evrovizija namesto Eme
O imenih članov žirije na nacionalki še ne želijo govoriti, smo pa izvedeli, da v njej ne bo ne Vardjana ne Miše Molk, ki je bila v preteklosti več let povezana z Emo kot članica posebne skupine EBU, odgovorne za Evrosong, pa tudi s samim Evrosongom. Bosta pa zato v oddaji, kot so dejali, zagotovo sodelovala igralec Klemen Slakonja in Maja Keuc, ki ji je do zmage na letošnji Emi pomagalo prav sodelovanje v Popovem šovu Slovenija ima talent.

Medtem ko bo prvi šov, ki naj bi se imenoval Misija Evrovizija, vodil, naj bi Maja v oddaji imela vlogo svetovalke v zaodrju.

“O moji vlogi se še dogovarjamo. Najprej so mi ponudili mesto v žiriji, a sem rekla, da sem mogoče še premlada za to vlogo, vendar pa bom z veseljem pomagala na drug način, kar se tiče nastopanja, petja,” pravi Maja, ki se ji ideja o takšni izbiri predstavnika na Evrosongu zdi dobra, bo pa, kot dodaja, “to leto dobra preizkušnja za oddajo”.

Komentarjev 1
  • ChromeFTW 09:09 22.junij 2011.

    js bi poslal siddharto&majo keuc v baku