Magazin > VIP
9324 ogledov

UKC se je odzval na besede zmagovalca MasterChefa Slovenije

darko klemen Facebook
Darko Klemen posnel video, v katerem je kritiziral naše zdravstvo. Na posnetek se je sedaj odzval UKC Ljubljana.

Kot smo včeraj poročali, je zmagovalec MasterChefa, Darko Klemen, posnel video, v katerem je kritiziral delo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Njegova hčerkica ima težave s srcem. Ko je prišla na vrsto za ultrazvok srca, so njen termin premaknili za en mesec, trdi Klemen.

UKC se je na njegov video odzval.
"Na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana dnevno deluje ena ambulanta za preglede otrok s prirojenimi srčnimi napakami, dvakrat tedensko pa dve ambulanti. Zaradi spremenjene organizacije dela, po kateri zdaj ob pregledu zdravniki opravijo še ultrazvok srca, se je podaljšal čas posameznega pregleda, vendar smo s tem dosegli, da otrok ne naročamo več posebej za ultrazvok srca. Ta ukrep smo sprejeli predvsem zato, ker je do pacienta prijaznejši, dolgoročno pa bo to pomenilo večjo učinkovitost ambulantnega dela in manj čakanja na pregled nenujnih pacientov.
Od meseca maja je dejansko prihajalo do preložitev nekaterih pregledov, vendar izključno nenujnih. Prestavitve potekajo sproti, po potrebi. Starši otrok prejmejo nov datum bodisi takoj, ali ga bodo prejeli kasneje po pošti. Vsi nujni ambulantni pregledi otrok s prirojenimi srčnimi napakami so opravljeni takoj.
V UKC Ljubljana smo preveril potek dogodkov zdravljenja deklice s srčno napako in zagotavljamo, da je v skladu z zgornjim zapisom, potekalo (pre)naročanje tudi v primeru deklice, na katero se nanaša objava dekličinega starša na socialnem omrežju.
Deklica je bila na zadnjem pregledu v kardiološki ambulanti Pediatrične klinike 10. 8. 2017. Njeno zdravstveno stanje je bilo stabilno. Naročena je bila na kontrolni pregled čez eno leto po predhodnem naročilu. Torej ni šlo za nujni kardiološki pregled. Deklica je bila naročena na kontrolni pregled 25. 9. 2018, vendar je bilo po naši evidenci sporočilo o novem datumu pregleda staršem po pošti poslano 19. 9. 2018, obvestilo o preložitvi prvega datuma pregleda pa prej. Mati deklice je potrdila, da je prejela obvestilo o odpovedi pregleda v katerem je pisalo, da bo o novem datumu obveščena naknadno. Nov datum pregleda je bil predviden za 22. 10. 2018.
Kljub prejetemu obvestilu o preložitvi pregleda, je mati z deklico prišla v kardiološko ambulanto 25. 9. 2018 dopoldan. Kardiolog je bil v času njenega prihoda zaseden s pregledi otrok, vendar predlagal, da otroka kljub vsemu pregleda okoli 16. ure, ko se mu je urnik za tisti dan naročenih pregledov nekoliko sprostil. Mati je to možnost zavrnila. 
Povsem razumemo skrb staršev in vsaj po človeški plati tudi njihovo ravnanje mimo obvestila o spremenjenem datumu pregleda.  Vendar zagotavljamo, da je za bolnike UKC Ljubljana poskrbljeno v najboljši meri in da se celotno osebje srčno trudi po svojih najboljših močeh. Medicinske sestre, zdravniki in vse ostalo osebje na tovrstnih delovnih mestih opravljajo zahtevno delo in se izjemno trudijo v skrbi za bolnike, zato želimo in pričakujemo vsaj spoštljiv odnos do zaposlenih tudi od pacientov in njihovih najbližjih. Čeprav želimo verjeti, da so tovrstne objave na socialnih omrežjih posledica čustvenih reakcij staršev, pa so po našem mnenju povsem enostranske in ne prikazujejo realne slike dogajanja.“

Komentarjev 4
  • Lara_Woodhouse 15:58 28.september 2018.

    Dobra novica zdaj ponuja Google spletno poslovanje na domu. Za 3 ure na spletu lahko zaslužite do 958 do 1327 dolarjev na dan doma. To delo sem začel in še nikoli nisem bil srečnejši in zdaj ga delim z vami, ...prikaži več zato ga lahko preizkusite tudi. Pridružite se nam in obiščite našo spletno stran za več p0dr0bnosti ... ........ ➤➤➤ www.WebJob98.Com

  • Janez_53 12:19 28.september 2018.

    Realno sliko dogajanja smo bralci prevečkrat videli ob vseh peripetijah v UKC Ljubljana, da bi brezpogojno verjeli temu odgovoru!

  • moder 09:23 28.september 2018.

    Bele halje pričakujejo spoštljiv odnos, čeprav si ga že davno ne zaslužijo več. Včasih se je govorilo, da si spoštovanje moraš zaslužit in da le to ne pride samo po sebi. Tele bele halje so približno tako kot politika, že ...prikaži več davno nič več v stiku z realnostjo, še manj pa z državljani... Državljani smo zreducurani zgolj na ožemanje denarnic,...