Magazin > VIP
17 ogledov

Umrl član skupine Beastie Boys

Beastie Boys MCA Adam Yauch
1/2
EPA
Danes zjutraj je umrl raper MCA, član in soustanovitelj skupine Beastie Boys.

MCA (njegovo pravo ime je Adam Yauch) je danes zjutraj umrl. Žalostno novico je prek svoje spletne strani sporočil menedžer skupine Beastie Boys, Russell Simmons. Adam je bil star 47 let. Pred tremi leti je MCA sporočil, da boleha za rakom obušesne žleze, odtlej pa je moral prestati veliko operacij in kemoterapij. Uradni razlog smrti še ni znan, a za Adama naj bi bil usoden prav rak, s katerim se je boril od leta 2009. V želji, da bi ozdravel, je pred kratkim celo postal vegan, kar so mu priporočili tibetanski zdravniki.

MCA je bil soustanovitelj skupine Beastie Boys, ki jo je z Mikom D-jem in Ad Rockom ustvaril leta 1979. Začeli so s hardcore punkom in pod imenom The Young Aborigines, leta 1984 pa so preklopili na hip hop. Dve leti kasneje so izdali debitantski album Licensed To Ill, ki je vključeval dva velika hita: (You Gotta) Fight for Your Right (To Party!) in No Sleep Till Brooklyn. Trojica je od takrat osvojila številne grammyje, pred enim mesecem pa so postali člani legendarne Rock and Roll Hall of Fame. Po svetu so prodali več kot 40 milijonov albumov. Zgoraj si oglejte videospot ene njihovih najbolj znanih pesmi (You Gotta) Fight for Your Right (To Party!) iz leta 1987.

Adam je bil poročen z Dechen Wangdu, s katero imata hčerko Tenzin Losel Yauch.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.