Magazin > VIP
178 ogledov

Umrl član skupine Orleki

Orleki, Janez Tori Mediaspeed.net
V sredo je na svojem domu v Zagorju ob Savi po hudi bolezni umrl glasbenik Janez Tori. Znan je bil predvsem kot trobentač in ustanovni član skupine Orlek, s katero je posnel več plošč in koncertiral po Sloveniji in Evropi ter drugod po svetu.

Torijeva bolezen je prvič pokazala zobe pred tremi leti in pol, ravno ob 20-letnici zasedbe Orlek. Toda glasbenik si je nato opomogel in z zasedbo koncertiral še leto in pol. Lani poleti pa se je njegovo zdravstveno stanje ponovno poslabšalo, kar je s seboj prineslo tudi dokončno slovo od trobente in koncertov, so sporočili njegovi kolegi iz zasedbe.

Žalostno novico, da jih je zapustil prijatelj, so na svoji uradni spletni strani sporočili člani skupine: "Po hudi bolezni je v 68 letu starosti umrl dolgoletni trobentač skupine Orlek, Janez Tori. S skupino je posnel mnogo plošč, prepotoval Slovenijo, Evropo, svet. Kot glasbenik je igral v več skupinah v Sloveniji, med svojim triletnim bivanjem v Nemčji, koncem šestdesetih in začetku sedemdesetih, je igral tudi tam, nekaj časa tudi profesionalno."

Člani zasedbe se bodo Torijevemu spominu poklonili z nekaj koncerti po Sloveniji. Prvi bo na sporedu že nocoj v šotoru pri Mladinskem centru Krško, konec decembra sledijo koncerti Orlekov v Zagorju ob Savi (22. december), Mežici (25. december) in na Jesenicah (29. december), 18. januarja pa še v Cerknem.

Komentarjev 1
  • mia 12:18 01.december 2012.

    R.I.P.