Magazin > VIP
42 ogledov

Umrl igralec filma Izganjalci duhov

harold ramis EPA
V 70. letu starosti je umrl igralec Harold Ramis, znan po komediji Izganjalec duhov z Billom Murrayjem.

Komik, scenarist in režiser Harold Ramis je umrl včeraj na svojem domu v Chicagu. Ob njem so bili njegovi najbližji. Igralec je pred štirimi leti zbolel za avtoimunsko boleznijo, zanj pa je bilo usodno vnetje krvnih žil (vaskulitis).

Ramis je napisal ali drugače sodeloval pri najboljših komedijah 70. in 80. let. Med drugim je bil je soscenarist filmov Animal House, Izganjalci duhov, Caddy Shack in Mesne kroglice. Med njegova zadnja dela spada film Analiza pa taka z Billyjem Crystalom in Robertom De Nirom.

"Najboljše komedije se v ljudeh dotaknejo nečesa brezčasnega in univerzalnega. Če to točko najdeš, je tudi film brezčasen," je nekoč povedal Ramis.

Dan Aykroyd, ki je z njim igral v filmu Izganjalci duhov, je včeraj povedal, da ga je Ramisova smrt globoko užalostila. Ramisa je označil za briljantnega, nadarjenega in zabavnega človeka. "Naj najde odgovore, ki jih je tako dolgo iskal," je dodal.

Ramis je za seboj pustil ženo, tri otroke in dva vnuka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.