Magazin > VIP
3472 ogledov

Umrl je hrvaški Tarzan

steve sipek Facebook
V 78. letu starosti je umrl hrvaški igralec Stjepan Steve Šipek, ki je svoj največji uspeh zabeležil z vlogo Tarzana.

Šipek, ki je umrl v bolnišnici na Floridi, se je rodil v bližini kraja Zaboka, piše 24sata. Otroštvo je s starši preživel v Rakitju, v bližini Svete Nedelje, kjer je z velikim veseljem gledal filme o Tarzanu, ki ga je igral Johnny Weissmuller, in sanjal o igralski karieri ter svojem levu. Po izobrazbi je bil ključavničar. Pri 17. se je preselil k mami v Kanado in tam živel pet let. Bil je talentiran plavalec. Preplaval je celo jezero Ontario. Nato se je preselil v Miami, kjer je s svojim izklesanim telesom vzbudil zanimanje filmskega producenta Reneja Martinsa.

steve sipek | Avtor:

Stjepan je zaslovel s filmi o Tarzanu, ki so jih producirali španski in italijanski filmski studii. Igralec je imel dve umetniški imeni – znan je bil kot Steve Hawkes, v Španiji pa kot Luis Barcenas.

Med snemanjem filma 'Tarzan in the Golden Grotto' je rešil levjega mladička, ki ga je napadla kača. Z levčkom Samsonom je razvil poseben odnos. Omenjeni film je bil tako popularen, da je dobil nadaljevanje - 'Tarzan and the Brown Prince'. Med snemanjem leta 1970 se je zgodila nesreča. Medtem ko sta bila Stjepan in igralka Kitty Swan privezana za drevo, je izbruhnil ogenj. Igralca naj bi rešil prav Samson, piše Jakovlje.com. Oba igralca sta bila poškodovana.

Stjepana je levova požrtvovalnost tako ganila, da je svoje življenje posvetil reševanju živali. V kraju Loxahatchee na Floridi je odprl zavetišče za „velike mačke'. Njegovo zavetišče je dom nudilo več kot 100 rešenim živalim, tudi Samsonu, ki je dočakal 23 let. Večino zveri je Stjepan rešil iz živalskih vrtov in iz krempelj slabih lastnikov.

Pri njem so živeli tigri, levi, leopardi, pume, … Leta 2004 je pobegnil njegov tiger Bobo. Policija je žival ustrelila, nekaj let pozneje je Šipek izgubil še licenco za upravljanje zavetišča. Izgube tigra nikoli ni prebolel …

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 1
  • Avatar Zara_Loftus
    Zara_Loftus 11:45 26.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahko rečem, da se jee m0je življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com