Magazin > VIP
9950 ogledov

Umrl je legendarni Tony Bennett

tony bennett Profimedia
V 97. letu starosti je umrl pevec Tony Bennett.

Tony Bennett (s pravim imenom Anthony Dominick Benedetto), ki se je lahko pohvalil z osem desetletij dolgo kariero, je umrl v petek zjutraj v New Yorku. Star je bil 96 let.

Bennettu so leta 2016 diagnosticirali Alzheimerjevo bolezen, vendar je do leta 2021 nadaljeval z nastopi in snemanji.

Frank Sinatra ga je označil za največjega pevca na svetu. Njegove posnetke – večino jih je posnel za založbo Columbia Records, s katero je leta 1950 podpisal pogodbo – so zaznamovali energičnost, neizmerna toplina, vokalna jasnost in čustvena odprtost, piše Variety. Nadarjeni pevec je verjetno najbolj znan po svoji prepoznavni uspešnici iz leta 1962 'I Left My Heart in San Francisco'.

V poznejših letih je nastopil v duetu z Amy Winehouse in izdal album z Diano Krall ter nekaj posnetkov z Lady Gaga. Njegov zadnji javni nastop je bil z Lady Gago v dvorani Radio City Music Hall avgusta 2021.

Bennett je dobitnik 18 nagrad grammy (s skupno 36 nominacijami) in dveh emmyjev.

Bennett se je italijanskima priseljencema rodil avgusta 1926 v New Yorku. Starša, mama je bila šivilja, oče trgovec, sta sina poimenovala Anthony Dominick Benedetto. Pevec je odraščal v revščini, s petjem pa se je začel ukvarjati že kot otrok. Študiral je glasbo in slikanje.

Zvezdnik je za seboj pustil ženo Susan Benedetto, dva sinova, dve hčerki in devet vnukov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.