Magazin > VIP
166 ogledov

Umrl je Matjaž Tanko

Matjaž Tanko POP-TV-2
Umrl je priljubljeni televizijski voditelj in novinar Matjaž Tanko.

Potem ko je novembra lani sporočil, da se poslavlja od vodenja informativne oddaje 24ur na Pop TV, je Matjaž Tanko podlegel hudi bolezni.

"Od vodenja se za nekaj časa poslavljam zaradi bolezni, ki zahteva dolgotrajnejše zdravljenje in veliko energije, vodenje pa preprosto celega človeka. Zato sem se odločil, da naredim ta korak. Do zadnjega sem z veseljem pripravljal in posredoval novice gledalcem. Ker rad delam, bom še vedno prihajal v uredništvo h kolegom in pomagal. Naj ob tej ne najbolj veseli novici povem, da imam kolege v uredništvu rad. Z njimi smo skozi čas spletli prijateljske vezi, vsi mi tudi ob tej osebni borbi stojijo ob strani in jim želim vse najboljše. Leta na Pop TV so moja najlepša službena leta," je sporočil gledalcem, ko se je poslovil od vodenja.

Sinonim za informativne oddaje

Za njim je več kot 40 let televizijskega dela. Že kot študent novinarstva je prišel na televizijo, prvo vest pa je posnel leta 1971 za RTV Ljubljana, kjer je kasneje postal tudi turnusni urednik. Preko malih ekranov smo ga redno spremljali že od leta 1972, ko je iz Beograda prvič poročal o delavskih brigadah, od takrat pa je vseskozi prisoten v informativnih oddajah. Za poročanje s predvojnega Kosova je dobil zlati ekran.

Na Pop TV je po prestopu z javne televizije za njim 15 let bogatega ustvarjanja. Oddaji 24ur je skozi čas -  sprva v družbi Nataše Pirc, nato Tamare Vonta in nazadnje Petre Kerčmar -  dal velik pečat. In gledalci so ga imeli ves ta čas preprosto radi. Podelili so mu tudi dva gonga popularnosti, lani pa je postal tudi dobitnik nagrade za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva, ki ga podeljuje Društvo novinarjev Slovenije.

"Vedno bo ostal v naših srcih. Kot velik prijatelj in velik človek. Oddaja 24UR danes ne bi bila to, kar je, če ga ne bi bilo. Še danes ga imam pred seboj, kako je prihajal v redakcijo, naših skupnih trenutkov. Ti so bili kljub bolezni vseeno veseli in polni optimizma. Takšen je bil in tako znal le on. Vedno je skrbno pripravil in podal napovedi, jih iskrivo začinil in sijal v slovenskih domovih. Iz srca sem mu hvaležen za vse, kar nam je dal, veliko smo se od njega naučili, cenili in ga imeli preprosto radi," je ob tej žalostni novici za spletni portal 24ur.com povedal Tomaž Perovič, direktor informativnega programa POP TV.

Komentarjev 7
  • mici 01:07 10.marec 2013.

    res je bil super voditelj in uglajen. Takih na žalost ni več.

  • Urška Granda 19:48 09.marec 2013.

    DANES 9.3 2013

  • dd 15:47 09.marec 2013.

    Kdaj pa je umrl? Nič ne piše.