Magazin > VIP
12536 ogledov

Umrl je Max Modic

Max Modic
Včeraj se je poslovila legenda.

"V nedeljo, 9. junija, je po težki bolezni v večna lovišča odšel naš prijatelj in dolgoletni sodelavec Mladine Max Modic. Star je bil 55 let. Poleg novinarstva se je ukvarjal tudi s filmsko kritiko, stripi in filmsko produkcijo," so danes napisali na Mladinini spletni strani.

Max se je več let boril z rakom. Ko smo ga leta 2016 po dolgem času ujeli na eni izmed filmskih premier, smo se razveselili, da je novinar, publicist, filmar in velik ljubitelj erotike premagal trdovratno bolezen. A žal ni bilo tako, kot je takrat zaupal sam: "Še vedno sem v postopku zdravljenja, tako da sem se malo odklopil od vseh stvari. Začelo se je pred dvema letoma in še kar traja. Najhujše je, ker je vse zelo negotovo. Šlo je že na boljše, ni pa še dobro. Ko nisem na kemoterapiji, je mogoče res videti, kot da je vse v redu, a z naslednjim tednom se ponovno začne. Edini stik s svetom je Facebook, saj nisem za nikamor. Po dveh letih sem si prvič upal iti ven v kino." Modic se je z boleznijo boril skoraj pet let. 

Novinar in filmski kritik je bil med drugim tudi gonilna sila pri ustanavljanju celjskega sejma erotike, edinega trdoerotičnega sejma v regiji.

Komentarjev 5
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 16:20 10.junij 2019.

    in erotika je odsla z njim...pri komaj 55 letih...

  • bločan 12:44 10.junij 2019.

    Sramota,da napišete tako poniževalno-odšel v večna lovišča...