Magazin > VIP
22 ogledov

Umrl je Oscar de la Renta

Oscar de la Renta in Jennifer Lopez Profimedias
Oscar de la Renta, modni oblikovalec, ki je desetletja skrbel za podobo hollywoodskih zvezd in ostalih zvednikov, je pri 82-tih letih umrl.

Oscar De la Renta je sinoči umrl v krogu svoje družine, prijateljev in nekaj psov, tako se glasi uradno sporočilo s strani enega izmed njegovih dveh podjetij. 

"Medtem ko so naša srca zlomljena ob pomisli, da bodo naša življenja poslej brez Oscarja v njih, je on vendarle še močno z nami. Njegodo delo, razume in njegova ljubezen do življenja je v samem srcu našega podjetja," je zapisano v ročno spisanem sporočilu, pod katerega sta se podpisala dva predstavnika vodstva družbe, Alex in Eliza Bolen.

V Santu Domingu rojeni oblikovalec De la Renta je bil znan po svojem neverjetnem občutku za ženstvenost; pri rosnih osemnajstih se je preselil v Španijo in tam študiral slikarstvo, kar ga je spremljalo skozi vso njegovo kariero. Še za časa študija je začel risati skice oblačil za vodilne španske modne hiše; svet mode in oblikovanja ga je zasvojil, zapisal se mu je za vse življenje.

Za svoje delo je prejel številne nagrade, nad njegovimi kreacijami pa so se med drugim navduševale številne zvezdnice in predstavnice javnega življenja, od Sarah Jessice Parker, Penélope Cruz in Sandre Bullock, do Hilary Clinton, Laure in Lenne Bush, Nancy Reagan, Tine Fey in Megan Fox. Nazadnje so svet obkrožile poročne fotografije Georga Clooneya in njegove Amal, ki jo je oblekel ravno de la Renta.

"Pogrešali bomo Oscarjevo toplo in radodarno osebnost, njegov šarm in njegove čudovite talente," je po njegovi smrti v izjavi za javnost povedala Laura Bush. "S hčerkama imam številne prijetne spomine na skupna druženja z Oscarjem, ki je kreiral naše najljubše kose oblačil vključno z Jennino poročno obleko. Spominjali se ga bomo kot moža, ki je poskrbel, da je ženska izgledala lepo in da se je tako tudi počutila."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.