Magazin > VIP
57 ogledov

Umrl je raper Nate Dogg

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Glasbenik Nathaniel Hale, bolj znan pod umetniškim imenom Nate Dogg, je danes umrl na svojem domu v Los Angelesu. Star je bil 41 let.

Legendarnega raperja, ki si je kariero ustvaril ob Snoop Doggu, Warrenu G.-ju in Dr. Dreju, so danes zjutraj našli mrtvega na njegovem domu v Los Angelesu. Nate Dogg je imel zadnja leta hude težave z zdravjem, dvakrat ga je zadela kap, prvič leta 2007 in nato še leto kasneje. Vzrok smrti pa za zdaj še ni znan.

 

Nate Dogg | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po drugi kapi je leva stran Natovega telesa ostala paralizirana, kar ga je prikovalo na invalidski voziček, poslabšalo se je tudi njegovo finančno stanje. Novembra lani je njegov prijatelj Warren G. zaprosil oboževalce za pomoč, da bi Nate lahko odšel na rehabilitacijo.

Zaslovel je v 90. letih prejšnjega stoletja, kot član hip hop tria 213, v katerem sta bila tudi Snoop Dogg in Warren G. Legendarni producent Dr. Dre je na neki zabavi slišal njihov demoposnetek in leta 1993 z njimi podpisal pogodbo. Prvič pa je bil slišan že leto prej, ko je sodeloval pri Dr. Drejevem albumu The Chronic. Odlično je bil sprejet tako pri oboževalcih kot pri kritikih, v svoji karieri pa je sodeloval tudi s Tupacom Shakurjem, Markom Ronsonom in Eminemom.

 

Številni raperji so prek Twitterja oboževalce že pozvali k žalovanju, Natu pa so namenili kar nekaj besed. Snoop Dogg je zapisal: "Izgubili smo pravo hip hop legendo. Bil je moj brat in eden mojih najboljših prijateljev vse od leta 1986, ko sva se spoznala na srednji šoli. Brat, rad te imam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.