Magazin > VIP
167 ogledov

Umrl je Robin Williams

Robin Williams
1/13
Profimedias
Na njegovem domu v Kaliforniji so našli mrtvega ameriškega igralca Robina Williamsa. Star je bil 63 let.

Policija je klic na pomoč dobila v ponedeljek okoli poldneva po lokalnem času, a je bil igralec, znan po svojih filmih, kot so Dobro jutro, Vietnam, Društvo mrtvih pesnikov ali Dobri Will Hunting, pa tudi po številnih komičnih vlogah, ob njihovem prihodu že mrtev.

Igralec si je življenje vzel sam. Policija je na tiskovni konferenci potrdila, da se je igralec obesil s pasom, našel pa ga je njegov osebni asistent. Nazadnje so ga videli živega nekaj po 22. uri po lokalnem času. Ker se nekaj pred 12. uro ni odzival, je osebni asistent vstopil v njegovo spalnico in igralca našel mrtvega, so še povedali. Končni rezultati obdukcije bodo znani čez dva do šest tednov. 

Njegov publicist je za medije povedal, da se je z oskarjem nagrajeni Williams že dlje časa boril z depresijo. Tudi sam Williams je v preteklosti večkrat celo v šali opisoval svoj boj z alkoholom in mamili. Nedavno se je tudi vrnil na rehabilitacijo v enega od centrov za odvajanje od alkohola.

Žena Susan Schneider je v izjavi za javnost zapisala, da je popolnoma pretresena zaradi smrti svojega moža. Zaprosila je za zasebnost, hkrati pa izrazila upanje, da bodo v prihodnjih dneh bolj kot o njegovi smrti govorili o "neštetih trenutkih veselja in smeha, ki ga je podelil milijonom." WIlliams ima sicer iz prejšnjih zakonov tri otroke. 

PREBERITE ŠE: Hollywood v šoku

Rojen in izobražen komik

Williams se je rodil v zvezni državi Illinois leta 1951. Že v srednji šoli je sodeloval v igralskem krožku, nato pa bil sprejet na prestižno Ameriško akademijo za umetnost, kjer se je preusmeril v študij komedije. Deloval je kot stand-up komik, kasneje pa imel vodilne vloge v zelo odmevnih filmih, kot so Dobro jutro, Vietnam, Društvo mrtvih pesnikov in Očka v krilu, svoj glas je posodil tudi risanemu junaku Aladdinu. Za stransko vlogo je edinega oskarja prejel za vlogo terapevta v filmu Dobri Will Hunting. Pred tedni je bilo najavljeno, da bo Williams igral v drugem delu komedije Očka v krilu.

Komentarjev 1
  • police 07:42 12.avgust 2014.

    R.I.P. legenda