Magazin > VIP
29 ogledov

Umrl komik Paul Shane

Paul Shane BBC
Britanski igralec in komik Paul Shane je umrl.

Televizijski igralec in komik Paul Shane je umrl v 73. letu starosti. Njegov agent je povedal, da je umrl po kratki bolezni v bolnišnici Rotherhamu, ob njem pa so bili ožji člani družine. Shanova soproga, s katero je imel igralec tri hčerke, je umrla leta 2001. Igralec je imel tudi šest vnukov.

Shane je bil znan predvsem po vlogi Teda Bovisa v televizijski seriji Hi-de-Hi!, ki je bila uspešna v osemdesetih letih, kasneje pa je bil večini znan po vlogi Alfa Stokesa v komični seriji Zvonili ste, milord.

Njegovi oboževalci so se od njega poslovili na Twitterju. Med njimi je tudi komik in igralec Ricky Gervais, Shaun Williamson in Mike Myers. Slednji je zapisal: "Počivaj v miru, Paul Shane. Velik britanski komik, igralec in talent. Počivaj v miru, gospod."

Začel kot rudar

Shane se je rodil leta 1940. Njegova prva zaposlitev je bila kot rudar, kasneje pa je po nesreči zašel v svet šovbiznisa. V prvih letih kariere je pel in zabaval po lokalih in klubih, dokler ni dobil delo na televiziji. Z vlogo v seriji Hi-de-Hi! mu je uspel velik preboj. Serija, ki je bila na sporedu med leti 1980 in 1988, si je pridobila veliko občinstva, leta 1984 pa osvojila bafto za najboljšo komično serijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.