Magazin > VIP
31 ogledov

Umrl Leslie Nielsen

Leslie Nielsen
1/6
Žurnal24 main
V bolnišnici na Floridi je umrl igralec Leslie Nielsen. Star je bil 84 let.

Igralec Leslie Nielsen, najbolj znan po komičnih vlogah, je umrl v bolnišnici blizu svojega doma v Ft. Lauderdale na Floridi. V bolnišnici so ga zdravili zaradi pljučnice, na zdravljenje pa so ga pripeljali dva tedna pred smrtjo.

Leslie Nielsen v galeriji.

"V samo zadnjih 48 urah se je okužba močno poslabšala, danes ob 5. uri in 30 minut pa je s svojimi prijatelji in soprogo ob sebi zaspal. Zelo smo žalostni. A umrl je spokojno," je v nedeljo sporočil njegov nečak Doug Nielsen. Nekaj minut kasneje je novico potrdil tudi igralčev predstavnik John S. Kelly.

Igralec se je rodil v kanadskem mestu Saskatchewan. Preden se je poskusil kot igralec, je služil denar v kraljevem letalstvu kot topničar. Na televizijskih ekranih se je pojavil konec 50. let, najbolj pa so ga zaznamovale komedije v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja, nepozaben pa je bil v filmih Airplane! in Gola pištola. Zaigral je v več kot petdesetih filmih in v še več televizijskih filmih.

Poročen je bil štirikrat, nazadnje z Barbaree Earl Nielsen. Imel je dva otroka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.