Magazin > VIP
210 ogledov

Umrl pevec George Michael

George Michael
1/6
Profimedias
George Michael, legendarni britanski pevec, je v spanju umrl na božični dan.

Britanski pevec George Michael je umrl 54. letu starosti. Kot je povedal njegov medijski predstavnik, je pevec umrl mirno na svojem domu v vasici Goring, in sicer zaradi odpovedi srca. "Z veliko žalostjo sporočamo, da nas je zapustil ljubljeni brat, sin in prijatelj George, ki je mirno umrl na svojem domu v božičnem času,“ je povedal njegov medijski predstavnik: "Družina prosi za diskretnost v teh težkih časih.“

George Michael pred smrtjo ni bil bolan, so še povedali njegovi predstavniki.

Leta 2011 skoraj umrl zaradi pljučnice

Pred petimi leti je pevec odpovedal kar 15 koncertov, saj je zbolel za pljučnico, zaradi katere je bil več kot dva tedna v dunajski bolnišnici. Že takrat so se bali za njegovo življenje, saj je bila pljučnica zelo huda. Ko si je opomogel, se je bolnišničnemu osebju zahvalil s tisočimi brezplačnimi vstopnicami.

Začel v skupini, nadaljeval solo

George Michael se je rodil kot Georgios Kyriacos Panayiotou v severnem Londonu 25. junija 1963. V svoji dolgoletni karieri je prodal več kot 100 milijonov albumov. Svojo kariero je začel v skupini Wham!, ki jo najbolje poznamo po legendarnih pesmi kot sta Wake me up before you go go in Last Christmas. Po dveletni karieri v skupini, se je odločil za solo kariero. Izdal je sedem solo albumov in imel pet svetovnih turnej. Med njegove večje solo uspešnice štejemo pesmi Faith, Freedom, Father Figure, I Want Your Sex ...

Med njegovo kariere je bilo veliko govora o njegovi odvisnosti od drog. Zaradi neprimernega obnašanja na javnem stranišču so ga leta 1998 celo aretirali, leta 2010 pa so mu odvzeli vozniško dovoljenje, ker se je z avtom zaletel v neko trgovino.

Glasbeni svet žaluje

"Sem v šoku. Izgubil sem dobrega prijatelja – najbolj prijazno in radodarno dušo ter briljantnega umetnika,“ je na Twitterju zapisal pevec Elton John, nekdanji član skupine Wham! Andrew Ridgeley pa je napisal, da je zaradi izgube prijatelja strt in da ga bo svet vedno ljubil. Madonna je objavila video z Michaelom, v katerem je občinstvu povedala, da je pevec odličen pisec pesmi ter pohvalila tudi njegove spote. "2016 - izgubili smo še eno talentirano dušo. Njegovi družini pošiljamo ljubezen in naše sočutje," pa je na družbenih omrežjih objavila skupina Duran Duran. Robbieja Williamsa je vest zelo šokirala: "Bog, ne ... Ljubim te George. Počivaj v miru." "Ob njegovi glasbi sem odraščala. Najljubši pevec moje mame. Lepo ga je bilo spoznati. Zelo sem žalostna," pa je zapisala Pixie Lott. Oglasil se je tudi Richard Marx: "Za njegov talent, še zlasti za pisanje pesmi, sem imel veliko spoštovanje. To leto je bilo do glasbe zelo sovražno." Z njim se je strinjala pevka LeAnn Rimes: "Ne, ne, ne. Letos smo izgubili že preveč lepih duš. Zelo te bomo pogrešali." Miley Cyrus pa se mu je zahvalila za vse, kar je storil za homoseksualce. Oglasili so se še Cindy Crawford, Ellen DeGeneres, Spandau Ballet, Simply Red, Linda Evangelista in mnogi drugi, ki ne morejo verjeti, da nam je letošnji božič vzel tega velikega glasbenika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.