Magazin > VIP
4450 ogledov

Umrl pevec The Cars

Ric Ocasek Profimedia
Ric Ocasek je dočakal 75 let.

Pevec skupine The Cars, Ric Ocasek, je v starosti 76 let umrl na svojem domu na Manhattnu. Okoli četrte ure popoldne so njegovi družinski člani poklicali reševalce, ki so lahko potrdili le še njegovo smrt. 

Vzroka smrti še niso razkrili.

Skupino The Cars sta Ocasek in Benjamin Orr, ki sta se spoznala v srednji šoli, ustanovila sredi sedemdesetih let. Med njihovimi največjimi hiti so Just What I Needed, My Best Friend's Girl, Drive in Good Times Roll.

Ko je skupina v poznih osemdesetih letih razpadla, se je Ocasek lotil solo kariere, delal pa je tudi kot producent. Med drugim je sodeloval z Weezer, Bad Religion in No Doubt.

Orr je zaradi raka na trebušni slinavki umrl leta 2000. Ostali člani skupine so enajst let pozneje spet združili moči in izdali album. Lani so jih sprejeli v sloviti Rock and Roll Hall of Fame. Ocasek je za seboj pustil šest sinov in ženo, nekdanjo manekenko Paulino Porizkova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.