Magazin > VIP
27 ogledov

Umrl Robin Gibb

Robin Gibb
1/6
Flynet
Pri 62 letih je umrl Robin Gibb, pevec skupine Bee Gees.

"Družina Robina Gibba z žalostjo sporoča, da je Robin danes izgubil dolgotrajno bitko z rakom. Družina v teh težkih časih prosi za spoštovanje njihove zasebnosti," je včeraj sporočil Gibbov tiskovni predstavnik. Čeprav so se njegove zdravstvene težave začele že aprila lani, so mu raka diagnosticirali šele oktobra. Februarja mu je že kazalo na bolje. Svetu je ponosno sporočil, da je premagal smrtonosno bolezen, a njegovo veselje ni trajalo dolgo. Že aprila je moral zaradi pljučnice nazaj v bolniško posteljo. Zdravniki so mu že takrat napovedovali, da mu je ostalo le še nekaj dni. Družina Gibb ima črevesne težave v družini, za podobno boleznijo je namreč leta 2003 umrl tudi Robinov brat dvojček Maurice.

Robin je za seboj pustil ženo Dwino, dva sinova in dve hčerki.

Avstralski Beatles

Eden njegovih najbolj odmevnih hitov je skladba Stayin' Alive. V šestdesetih so skupino Bee Gees poimenovali avstralski Beatles, saj so v mladosti iz Anglije emigrirali v Avstralijo. Bratje Barry, Maurice in Robin so vse svoje hite napisali sami, Robin se je preizkusil tudi v solo karieri, njegov singel Saved By The Bell se je v Veliki Britaniji prodal v milijon izvodih.

Robin se je leta 1968 poročil s tajnico svojega menedžerja Molly Hullis, s katero je imel sina in hčerko. Par se je po letih ločenega življenja ločil leta 1980. Drugič se je poročil z umetnico Dwino Murphy, s katero je ostal vse do smrti. V zakonu se jima je rodil sin Robin John. Leta 2008 je dobil še hčerko Snow Robin, ki je bila sad njegovega zunajzakonskega razmerja s hišno pomočnico. Gibb je bil tudi dober prijatelj nekdanjega britanskega premierja Tonyja Blaira.

Glasbeno aktiven je bil vse do svoje smrti, še poleti je skupaj s sinom ustvarjal ploščo The Requiem For Titanic, ki je premiero doživel aprila. Bil je vegan in ni užival alkohola.

Komentarjev 2
  • jaki 15:43 21.maj 2012.

    Saved by the bell, you will be never forgotten-rest in peace

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:28 21.maj 2012.

    Ker je bil vegan in ni užival alkohola,zaradi tega tudi ta prezgodnja smrt.Če bi pil in jedel meso,bi še živel.