Magazin > VIP
27588 ogledov

Umrl svetovno znani kuhar

Antonio Carluccio
Novico je potrdil njegov agent.

Svetovno znani kuhar Antoni Carluccio je umrl v 81. letu starosti, je potrdil njegov agent, poroča britanski Guardian. Zaposleni v njegovi verigi restavracij so se poklonili velikemu kuharju, ki ga imajo številni za botra italijanske gastronomije. Kot so zapisali, je bil Antonio priljubljen in zelo spoštovan strokovnjak, kuhar, pisec in TV osebnost. "Nad vrati ni samo Antonievo ime. Njegovo srce in duša živita in dihata v vseh naših restavracijah," so zapisali. 

Carluccio je dolga leta delal v Veliki Britaniji, kjer je prvo restavracijo odprl leta 1981. V svoji karieri je napisal 22 knjig in nastopal v številnih kuharskih oddajah. Med drugim je z Gennarom Contaldom posnel priljubljeno serijo Nenasitna Italijana. Njegove knjige, kot na primer Testenine, Dva požrešna Italijana in Dva požrešna Italijana - okusi Italije, so bile prevedene tudi v slovenščino. 

Priznanja za svoje delo je dobil tako v domovini Italiji kot v Veliki Britaniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.