Magazin > VIP
12092 ogledov

Umrla ena naših najbolj znanih manekenk

Anka Senčar mediaspeed Anka Senčar (na sliki desno) v družbi Nine Gazibara in Dragana Bulića.
Po daljši bolezni se je poslovila Anka Senčar.

V 73. letu starosti se je poslovila legenda jugoslovanskih in slovenskih modnih pist Anka Senčar. Anko je leta 2015 zadela možganska kap in od tedaj si ni nikoli popolnoma opomogla. Zadnjo dekado je večna svetovna popotnica preživela v Hurgadi, po kapi pa se je preselila nazaj v Slovenijo.

Anka ciganka so ljubkovalno klicali svetlolaso zapeljivko, ki se je vedno upirala standardom in živela po svoje, že takrat, ko se za žensko to še ni "spodobilo". "Ko bom šla v nebesa, moram hoditi. Ker rada hodim po oblakih. In če pridem v nebesa, bom tudi tam ostala nerealna. Takšna, kot sem. Zdaj se je izkazalo, da me prav ta nerealnost drži pokonci," je v svojem stilu leta 2016 povedala za revijo Zarja, ko je po hudi možganski kapi okrevala v domu za ostarele v Trbovljah. Zadnja leta je bil njen življenjski sopotnik avanturist Bob, ki je delal na naftnih ploščadih, in za katerega je dejala, da če bi bil njen prvi, bi bil tudi zadnji. 

Veliko prahu je dvignila s svojo avtobiografijo To sem jaz, jaz sem Anka, ki je bila leta 1989 zelo spotakljivo čtivo. Večkrat je povedala, da v življenju ničesar ne obžaluje, le to, da ni več časa preživela s hčerko, a da je bila le ta vedno v njenih mislih, kjerkoli je že bila.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.