Magazin > VIP
4 ogledov

Umrla filmska ikona

Igralec se je zadnje leto spopadal z rakom na prostati. (Foto: Flynet/JLP)
1/6
Žurnal24 main
Hollywoodski igralec Dennis Hopper, najbolj znan po igranju v filmski klasiki Goli v sedlu in akcijski uspešnici Hitrost, je v 74. letu starosti umrl na svojem domu v Los Angelesu.

Dennis Hopper, eden izmed najbolj prepoznavnih hollywoodskih igralcev, je umrl ob osmi uri zjutraj po lokalnem času na svojem domu v Los Angelesu. "V času smrti je bil obkrožen s sorodniki in prijatelji," je dejal njegov prijatelj Alex Hitz.

Igralec se je zadnje leto spopadal z rakom na prostati, zato se je iz javnosti umaknil. Zadnjič se je v javnosti pojavil marca, ko je na hollywoodskem pločniku slavnih prejel svojo zvezdo.

Med zvezde gol in v sedlu

Igralec se je v 60. pogosto pojavljal v vesternih, v katerih je ponavadi igral vloge podležev, nato pa je leta 1969 skupaj z igralcem Petrom Fondo in scenaristom Terryjem Southernom posnel cestni film Goli v sedlu o ameriški kulturi v 60., ki ga je izstrelil med zvezde.

Hopper je nizkoproračunski film režiral in v njem, skupaj s Fondo in z Jackom Nicholsonom, tudi zaigral. Film je doživel velikanski uspeh in požel številne pohvale tako pri gledalcih kot kritikih.

Obsežno biografijo igralca, režiserja, fotografa in razgledanega umetnika si preberite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.