Magazin > VIP
63 ogledov

Umrla je Natalie Cole

Natalie Cole (6. februar 1950) Žurnal24 main
V starosti 65 let je v četrtek umrla ameriška jazz, soul in R&B pevka Natalie Cole, hčerka jazz legende Nata Kinga Cola.

Natalie Cole se je dolgo spopadala z odvisnostjo o mamil, imela je tudi hepatitis, leta 2009 so ji morali presaditi ledvico. Umrla je v bolnišnici v Los Angelesu zaradi odpovedi srca.

Med največjimi hiti Natalie Cole je bil duet Unforgettable, ki ga je zapela skupaj z očetom - s pomočjo tehnologije v studiu 25 let po Kingovi smrti. Pesem je izšla na albumu Unforgettable... With Love, ki je bil njen nasploh najuspešnejši album. Samo v ZDA so prodali kar sedem milijonov primerkov. Na njem so bile priredbe očetovih hitov, kot so That Sunday That Summer, Too Young in Mona Lisa. V štirih desetletjih glasbene kariere je prejela kar devet grammyjev.

V biografiji pisala o odvisnosti

V avtobiografiji iz leta 2000 je pisala o svoji odvisnosti od kokaina, heroina in LSD ter razkrila, da je v preteklosti v newyorškem Harlemu celo delala kot prostitutka. Leta 2008 so ji diagnosticirali virus hepatitisa C, kar naj bi bila dediščina zlorabe mamil. Leto kasneje so ji presadili ledvico, ki jo je daroval njen pokojni oboževalec. V zadnjih tednih je zaradi bolezni odpovedala več nastopov, med drugim nastop, načrtovan za četrtkov silvestrski večer.

"Natalie je bila ostro, pogumno bitko, umirala je, kakor je živela (...) z dostojanstvom, močjo in častjo. Našo ljubljeno mamo in sestro bomo močno pogrešali in bo ostala v naših srcih za vedno," so v izjavi zapisali sin, glasbenik Robert Adam "Robbie" Yancy ter sestri Timolin in Casey Cole. Pokojna je bila sicer trikrat poročena.

Komentarjev 2
  • micika 21:15 01.januar 2016.

    dober glas je imela,otroštvo razmetano....škoda jo je....

  • Miha Nemec 19:32 01.januar 2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=lTOb4gH_NFQ