Magazin > VIP
665 ogledov

Umrla je urednica RTVS Špela Šipek

Špela Šipek Pro Plus
V 43. letu starosti je umrla dolgoletna novinarka POP TV in urednica na RTVS Špela Šipek.

Umrla je zaradi srčne kapi. Za sabo je pustila partnerja in hčerko.

"V sredo je hodila po hodnikih vaše in naše hiše na Kolodvorski, pozdravljala ljudi in pripravljala zadnje podrobnosti današnje Tarče. Delo je, kot vedno, dokončala. Tarče ni dočakala. Skrušeni smo," so se od sodelavke poslovili na RTVS.

Po 18 letih zapustila POP TV

Šipkova je na POP TV delala 18 let. Kot tesna sodelavka direktorja informativnega progama Tomaža Peroviča je bila ena od temeljnih stebrov oddaje 24UR, kjer je delala kot urednica. Leta 2013 je našo največjo komercialno televizijo zapustila. Od februarja 2014 je bila urednica oddaje Tarča na RTVS.

"Špela Šipek je ena tistih, ki je postavila in razvila informativni program 24 ur. Vse od začetka dela v naši hiši se zavzema za visoko profesionalno in kvalitetno novinarstvo. Hvaležni smo ji za ves njen trud, prodoren pristop in izjemen doprinos h kakovosti dela in formata," so ob njenem odhodu s komercialne televizije sporočili s POP TV, danes pa so se od nje poslovili z besedami: "Bila je mnogo več, kot le sodelavka. Bila je prijateljica. In pogrešali jo bomo."

Uspešna novinarka in urednica je kariero sicer začela na Studio City, svoje znanje o televiziji in novinarstvu pa je več let delila tudi s študenti Fakultete za družbene vede, kjer je predavala.

Društvo novinarjev Slovenije ji je za izstopajoče novinarske dosežke leta 2002 podelilo priznanje Consortium veritatis.