Magazin > VIP
2 ogledov

Umrla še ena filmska legenda

Ernest Borgnine EPA
Filmska legenda Ernest Borgnine je umrl. Dočakal je 95 let.

Umrl je v krogu družine v bolnišnici v Los Angelesu.

Borgnine se je lahko pohvalil s 60-letno kariero in z veliko nepozabnimi vlogami. Čeprav je bil igralec znan po svoji prijaznosti, pa je zaslovel z vlogami antijunakov. Vloga v seriji McHale's Navy, v kateri je igral komandanta Quintona McHala, mu je od vseh vlog verjetno delala najmanj težav. Borgnine se je namreč leta 1935 priključil mornarici in tam ostal deset let. Ko se je končala druga svetovna vojna, se je v njem vzbudila strast do igranja. Leta 1949 je prvič stal na deskah Broadwaya. Dve leti pozneje se je preselil v Hollywood. Preboj mu je uspel s filmom Od tu do večnosti, v katerem je igral tudi Frank Sinatra. Številni oboževalci pa pravijo, da si ga bodo najbolj zapomnili po vlogi zlobneža v filmu Slab dan v Black Rocku. Leta 1955 je dobil oskarja za glavno vlogo v Marty. "Oskar me je izstrelil med zvezde in za to sem zelo hvaležen. Menim pa, da bi imel manj težav v zasebnem življenju, če oskarja ne bi dobil," je zvezdnik izjavil v nekem intervjuju.

Borgnine, oče štirih otrok, je bil poročen petkrat. Med drugim tudi z igralko Ethel Merman. Ta zakon je trajal šest tednov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.