Magazin > VIP
103 ogledov

Umrla Sylvia Kristel, filmska Emmanuelle

Sylvia Kristel
1/4
EPA
Nizozemska igralka Sylvia Kristel, ki je zaslovela z vlogo v erotičnem filmu Emmanuelle, je podlegla raku.

Igralka Sylvia Kristel, ki se je več let bojevala z rakom na grlu, je umrla včeraj zvečer. Novico o njeni smrti je potrdila njega agentka Marieke Verheren. Igralka je več let prebolevala raka na grlu, letos julija pa je morala zaradi možganske kapi v bolnišnico. Rak se je nato razširil še na jetra. Umrla je v spanju v 61. letu. Pokopali jo bodo v krogu družine.

Postala seks simbol

Igralka je zaslovela z vlogo v erotičnem filmu Emmanuelle leta 1974. Seksualne avanture mladega dekleta v Aziji so ji prinesle svetovno slavo, tako da je naslednje leto posnela nadaljevanje filma. Zaradi izredne priljubljenosti so posneli še tretji in četrti del filma, zadnjega leta 1993. Zaradi vloge je igralka v sedemdesetih letih postala seks simbol. Kariero je sicer začela kot manekenka pri sedemnajstih letih.

Brez pijače ni začela dneva

Igralkina starša sta bila alkoholika, zato je alkoholu in drogam kmalu tudi sama podlegla. "Včasih sem pred snemanjem določenega prizora potrebovala požirek," je povedala. "To me je potolažilo in mi dalo pogum. Kasneje pa se je izkazalo, da skoraj nisem mogla začeti dneva brez pijače."

Poročena je bila dvakrat. Prvi zakon z ameriškim milijonarjem Alanom Turnerjem je trajal le pet mesecev, z drugim možem Philippeom Blotom je zdržala pet let. Poleg omenjenih filmov je upodobila Emmanuelle tudi v televizijski seriji, v osemdesetih letih pa se je nehala pojavljati gola na televizijskih ekranih, saj so njenega sina Arthurja dražili v šoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.