Magazin > VIP
99 ogledov

Umrl zvezdnik Sopranovih James Gandolfini

James Gandolfini FameFlynet
Trikratni emmyjev nagrajenec James Gandolfini je v sredo umrl v starosti 52 let.

Igralec, znan po vlogi Tonyja Soprana, je umrl v Italiji. Zvezdnik je med obiskom Rima po vsej verjetnosti dobil srčni napad. Gandolfini bi se moral udeležiti filmskega festivala na Siciliji.

Za seboj je pustil ženo Deborah in njuno osemmesečno hčerko Lilliano. Igralec ima iz prejšnjega zakona tudi 13-letnega sina Michaela, s katerim je bil Gandolfini skupaj na potepu po Italiji. Po poročanju medijev sta bila v restavraciji, ko je igralec umrl v toaletnih prostorih.

"Zelo smo šokirani. Zaradi izgube člana naše družine smo globoko užaloščeni. Bil je prav poseben moški, velik talent, a, kar je še bolj pomembno, nežen in ljubeč človek, ki je z vsakim ravnal enako. S svojim humorjem, toplino in skromnostjo se je dotaknil mnogih življenj. Sočustvujemo z njegovo ženo in otrokoma. Zelo ga bomo pogrešali," je pisalo v sporočilu za javnost televizijskega kanala HBO.

Rojen za mafijca

Gandolfini se je rodil v Westwoodu v New Jerseyju. V srednji šoli je blestel kot igralec košarke, sodeloval pa je tudi v dramskem krožku. Na Univerzi Rutgers je študiral komunikologijo.

Njegova igralska kariera se je začela leta 1987 s filmom Shock! Shock! Shock!, nato je nastopil v filmu Od tod do raja z Melanie Griffith. Njegova igralska kariera pa je vzcvetela s filmom True Romance. Po več mafijskih vlogah je leta 1999 dobil vlogo, ki je zaznamovala njegovo kariero. V seriji Sopranovi je igral mafijca Tonyja Soprana. Vloga glave mafijske družine je zahtevala "velikega igralca". Ta lik je imel namreč zelo zapleten značaj. V nekem trenutku je bil miren in prijazen, v drugem pa je na plano prišel sociopat, ki je imel za piko na i še depresijo. "James je bil genij. To vedo vsi, ki so ga videli igrati. Je eden od največjih igralcev tega in tudi prejšnjega časa. Velik del njegove genialnosti je prebival v njegovih žalostnih očeh. Večkrat sem mu rekel: 'Ne razumeš. Ti si kot Mozart.' Na drugi strani je nastala tišina. Za Deborah, Michaela in Lilliano so to težko časi. Grozno je tudi za preostali del sveta. Z njim ni bilo vedno lahko. A bil je moj partner, na tako veliko načinov, ki jih ne znam in nikoli ne bom zmogel razložiti, je bil tudi moj brat," je povedal "oče" serije Sopranovi David Chase.

Nazadnje smo njegov izjemen talent v kinematografih lahko občudovali v filmih 00:30 – Tajna operacija in Ubij jih nežno.

Njegov zadnji film nosi naslov The Incredible Burt Wonderstone, v njem pa igrajo tudi Steve Carell, Olivia Wilde in Jim Carrey. "James Gandolfini je bil prijazen, zabaven in čudovit moški. Tako srečna sem, da sem lahko delala z njim. Svojo ljubezen pošiljam njegovi družini. Tako žalosten, žalosten dan," je na Twitterju zapisala Wildova.

Njegov soigralec v Sopranovih, Steven Schirripa, pa je napisal: "Jimmy je bil moj dragi prijatelj. Bil mi je kot brat. Bil je čudovit igralec in tudi čudovit oče. Zelo ga bom pogrešal. Zelo sem žalosten."

"Izgubil sem brata in svojega najboljšega prijatelja. Svet je izgubil enega od največjih igralcev vseh časov," pa je sporočil igralec Steven Van Zandt. Oglasil se je tudi režiser Michael Moore: "James Gandolfini, eden od dobrih fantov. Prijazen in radodaren in eden od aktivnih podpornikov ustvarjalcev dokumentarcev."

"Počivaj v miru. Prehitro je umrl. Bil je eden od velikih. Legenda Tonyja Soprana bo živela večno," je s svojimi sledilci na Twitterju delila Peaches Geldof, Rosario Dawson pa je napisala: "Hvala, da si z nami delil svoj velik talent."

 
Komentarjev 4
  • chamil 15:33 20.junij 2013.

    Res škoda, Sopranovi ena od najboljših serij, zame!!Tony Soprano RIP

  • Šemefuky 09:40 20.junij 2013.

    Se strinjam, to je tako šalabajzerstvo, da je grdo videt.

  • stanekos 08:25 20.junij 2013.

    žurnalovci, saj vem, da morate živeti od oglasov, ampak, da se pojavi pred novico o smrti oglas s sloganom dobra novica, je pa višek cinizma.