Magazin > VIP
229 ogledov

Umrlo zlato dekle

Rue McClanahan je dočakala 76 let.
1/8
Žurnal24 main
Rue McClanahan, ki je v seriji Zlata dekleta igrala Blanche Devereaux, je zaradi krvavitve v možganih umrla v 77. letu starosti.

Dobitnica emmyja je včeraj umrla v newyorški bolnišnici. "Ko je umrla, so bili ob njej njen sin Mark Bish, njena sestra Melinda L. McClanahan in njen nečak Brendan Kinkade,“ je povedala zvezdničina tiskovna predstavnica.

Rue je imela že več let hude zdravstvene težave. Leta 1997 se je zdravila za rakom na prsih, leta 2009 pa je morala na operacijo srca.

Julija 2008 je umrla Estelle Getty, ki je v seriji igrala Dorothyjino mater Sophio, aprila 2009 pa je umrla tudi "Dorothy" – Bea Arthur.

Rue je ljubila delo v gledališču. V 60. letih je postala zvezda Broadwaya, leta 1970 pa je dobila svojo prvo večjo vlogo na televiziji, in sicer v seriji Maude. Serija se je leta 1978 končala, a ne Ruina kariera. Sprejela je namreč vlogo v popularni nadaljevanki Mama's Family, ki so jo predvajali do leta 1983.

 

"Najin odnos bom vedno cenila. Boli me bolj, kot sem si mislila, da me bo.“
Betty White

Javnost pa se je bo najbolj spominjala po vlogi seksi nimfomanke Blanche Devereaux v nadaljevanki Zlata dekleta. Tako kot njen lik tudi ona ni imela velike sreče v ljubezni. Poročena je bila kar šestkrat. Iz svojega burnega ljubezenskega življenja se je tudi večkrat pošalila. Svojo biografijo je na primer poimenovala "Mojih prvih pet soprogov … in tisti, ki so ušli".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.