Magazin > VIP
134 ogledov

Đuro navdušuje ameriške študente

Branko Đurić Đuro Bombaj Štampa Žurnal24 main
Filmi Branka Đurića Đura navdušujejo filmske kritike po vsem svetu. Režiserja predvajajo celo ameriškim študentom.

Filmski ustvarjalec Branko Đurić Đuro žanje globalne uspehe. Njegovo ustvarjanje so opazili tudi Američani, ki si želijo film Kajmak in marmelada predvajati študentom Univerze Columbia: "Dobil sem elektronsko pošto, v kateri so me prosili za dovoljenje za predvajane filma Kajmak in marmelada na Univerzi Columbia. Film želijo kot primer mojstrskega povojnega filma iz naše regije pokazati študentom," nam je zaupal Đuro, ki pravi, da je to vsekakor kompliment. Đura pa je opazila tudi mednarodna spletna stran Artinfo, ki je o njegovem novem filmu Traktor, ljubezen in rock'n'roll napisala dolgo in zelo pozitivno recenzijo.

Đurovo igralsko razkošje

"Saj sami veste, da je lep občutek, če kdo opazi in pohvali vaše delo. Srečen sem, da imam priložnost pokazati svoje znanje, saj se zavedam, da je na svetu veliko dobrih umetnikov, ki pa nikoli ne dobijo priložnosti, da se dokažejo. Še bolj vesel sem, da imam še vedno možnost izbirati, kaj bom delal in s kom. Vem, da je takšno igralsko razkošje danes zelo redko," o svojih opaženih uspehih pravi režiser, scenarist in igralec, ki ni le uspešen filmski ustvarjalec, temveč tudi vesten družinski človek:

"Nisem tip, ki dela nekakšne resne načrte za prihodnost. Ne izgubljam časa za načrtovanje kariere. Če govorimo o svoji igralski karieri, po gre po navadi tako: dobim ponudbo, ki jo sprejmem ali zavrnem. Naslednji mesec grem na berlinski festival z Angelininim filmom, obenem bo na koprodukcijski tržnici festivala prikazan tudi moj Traktor, ljubezen in R'N'R'. Konec meseca sem vabljen v žirijo filmskega festivala v Monsu (Belgija). Čaka me še snemanje filma Motevideo na Tenerifih. Sicer pa imam polne roke dela, saj Tanja (Ribič, op. a.) pripravlja novo predstavo, tako da v glavnem jaz kuham in skrbim za naš mali živalski vrt s pujsiko Pingo na čelu. Ko si ukradem nekaj ur za pisanje, je pa že pravi luksuz," pravi Đuro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.