Magazin > VIP
120 ogledov

Uršo je zaupanje drago stalo

Nana Zeneli in Srečko Mrvar (direktor založbe Učila). Žurnal24 main
Urša Čepin se je znova znašla v medijski vojni. Tokrat sta z Alešem na isti strani, njuna nasprotnica pa je Nana Zeneli.
 
 

Že od nekdaj pišem dnevnik, sem pismena in sem tudi urednica.

Nana Zeneli o tem, zakaj je pisala knjigo namesto Urše Čepin.

 
Nana Nataša Zeneli, nekoč glasbena menedžerka in voditeljica, se je odločila, da bo napisala biografijo o Urši Čepin. V knjigi Prekletstvo v zlati kletki opisuje Uršino kratko medijsko kariero in njeno ločitev od Aleša Čepina.

Nana je Uršo poklicala, ko je bila ta sredi ločitvene vojne, ki so jo mediji budno spremljali. Takrat je Nana Urši ponudila podporo in ji z veseljem prisluhnila. Urši je celo predlagala, naj o tem napiše knjigo. A ker je Urša menda sama priznala, da ji to ne bo šlo najbolje od rok, se je Nana ponudila, da bo knjigo napisala namesto nje. Podpisali sta celo poslovni dogovor, v katerem jo je Urša pooblastila, naj sama napiše knjigo in sama poišče založbo.

Trenja zaradi Trenj
Medtem pa se je kolesje usode zasukalo drugače. Aleš Čepin se je pojavil v oddaji Trenja in Uršo javno prosil, naj se ne sleče za moško revijo Playboy. V zameno ji je celo ponudil denar, in sicer toliko, kolikor bi bila na izgubi, če prekine pogodbo. Urša je Alešu ustregla. To je Zenelijevo razočaralo, saj naj bi Urša s tem "pokazala svojo materialno naravnanost". Tedaj pa si je Urša premislila tudi glede objave knjige in Nano prosila, naj njuni pogovori, nekateri med njimi so bili tudi posneti, ne pridejo v javnost. 

 

V založbi Učila izdali literaturo

Na vprašanje, kaj poučnega Učila s tem sporočajo, glede na to, da so ugledna založba, je odgovoril: "Tudi mi smo na trgu in se mu prilagajamo. Nismo krivi, če ljudje ne želijo brati visoke literature. Ljudem ponujamo tisto, kar želijo brati."

Nekaj dni po oddaji Trenja je Nana poklicala direktorja založbe Učila Srečka Mrvarja in mu pojasnila, da ima "ogromno materiala na to temo, pripravljam celo knjigo", in mu predlagala srečanje, kajti "mogoče bi bila ta knjiga zanimiva tudi za vašo založbo". Mrvar je v tem videl odlično poslovno priložnost, saj, kot pravi, "tega žanra pri nas še ne poznamo, zgodb, ki bi govorile o estradi".

Poskušala sta preprečiti objavo
Urša in Aleš sta poskušala preprečiti objavo knjige. Aleš je Nani celo ponudil "celo premoženje". Nana pa mu je takrat rekla: "Dobro, pa mi daj 20 tisoč evrov, meni je vseeno, komu material prodam." V spremni besedi pa je avtorica (Nana, op. p.) zapisala: "Ko sem v reviji Nova prebrala, da je Aleš Čepin pred vrata postavil Uršo z otrokom, me je pretreslo in nisem si mogla kaj, da je ne bi kontaktirala ter ji ponudila podporo, ji stala ob strani in sočustvovala z njo."

In poskrbela je, da bo z Uršo Čepin sočustvovala vsa Slovenija, nekdo pa bo na ta račun tudi zaslužil.

Seveda smo želeli dobiti tudi mnenje glavnih dveh akterjev zgodbe, Urše in Aleša Čepina, a ju nismo mogli priklicati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.