Magazin > VIP
183 ogledov

Ustanovili bodo poseben sklad za sina Draga Grubelnika

Jure in Rene
1/3
Žurnal24 main
V avstrijskem Kitzbühelu se je pred dnevi zbrala zvrhana mera slovenskih znanih obrazov, ki so kljub temu, da je v dolini še vse zeleno, na zgornjih postajah najprestižnejšega avstrijskega smučarskega letovišča uživali ob zavojih po snežnih strminah.

Smučarske legende, trenerji, glasbeniki, vsi na istem mestu. Tako sta Bojan Križaj in Jure Košir obujala spomine na svoji zmagi, ki sta ju kot edina v zgodovini slovenskega alpskega smučanja dosegla v Kitzbühelu. "Resnično je lepo biti tukaj, sploh če združiš smučanje ter zabavo. Tako imenovana Ski Fun kombinacija je pravi zimski trend, saj človek včasih potrebuje tako užitek ob vijuganju po belih strminah kot tudi kakšno debato ob pivu s prijatelji. Tukaj je tudi moj prvi trener, skratka vedno je lepo biti v družbi ljudi, ki jih imaš pri sebi še posebej lepo zapisane," je zaupal Jure.

Ob njem so se na snegu znašli tudi pevec skupine Siddharta Tomi Meglič, energična pevka Alya, učitelj smučanja Sandi Murovec Muri pa nekdanji smučarski biser Rene Mlekuž, ki se je ob prihodu v Avstrijo skupaj s preostalimi najprej spomnil na svojega cimra iz časova aktivnega tekmovanja v svetovni beli karavani, nedavno preminulega smučarskega kolega Draga Grubelnika. "Ne gre in ne gre iz glave. Z njim sem preživel več kot dvajset prekrasnih let, vem da nas gleda tam zgoraj in z nami uživa. Vedno me je znal nasmejati in vedno bo živel v naših srcih.“ Ko smo Tomija Megliča povprašali, kako dobra sta si bila z Grubelnikom, je pokazal na svoje smučarske čevlje. "Tale pancar me je žulil in veste, kdo je poskrbel za to, da mi je danes kot ulit ?! Ravno Drago. To so zlati fantje in ne bom pozabil trenutka v Celju pred leti, ko so na našem koncertu vsi prišli v prvo vrsto ter prepevali z nami.“

Da bo Gruba, kot so Grubelniku rekli prijatelji, tudi na belih strminah ostal v večnem spominu, bo skupaj z Renejem ter preostalimi prijatelji poskrbel Jure Košir. Tradicionalno tekmo v Kranjski Gori "Kralj Veleslaloma" bodo namreč preimenovali v "Kralj Gruba". "Dogodek smo planirali konec tega meseca, a bo najverjetneje zaradi pomanjkanja snega prestavljen v začetek prihodnjega leta. Ob tem bomo ustanovili tudi poseben sklad za Dragovega sina. Vsekakor se obeta dogodek na mestu za Grubo, ki bo odslej na sporedu vsako leto.“ In če so za sosednjo mizo sredi smučišča domačini dvigali kozarce v zrak ter dejali "prost" (na zdravje), so Dragovi prijatelji povzdignili čaše, pogledali v nebo in v en glas zavpili: "Na Grubo!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.