Magazin > VIP
37 ogledov

"V Dvoru sem igrala svojo igro"

Urško v šovu zelo pogrešajo, zato se vrača v Beograd. (Foto: mediaspeed) Žurnal24 main
Urška Čepin se je izselila iz šova Dvor. Razkrila nam je, zakaj se je v šovu tako obnašala, kaj si o njej mislijo Srbi in kako je šov vplival na njeno življenje.

Kakšni so občutki, ko ste zapustili šov Dvor?
Najprej sem morala preklopiti na slovenščino, drugače pa so občutki super. To je bila posebna izkušnja, vesela sem, da so iz Slovenije hoteli prav mene. Zame je bilo zaradi jezika malo težje, a smo se vseeno razumeli. Občutki so zelo zelo lepi.

Rekli ste, da ste pričakovali, da boste izseljeni. Zakaj ste tako mislili?
Imela sem občutek, da bom šla ven. Ljudje so me pozitivno sprejeli, kamorkoli sem šla, so me prepoznali, pozdravljali, se slikali z mano in me prosili za avtogram. Ljudje so me zelo pogrešali. Klicali so me in mi dali ponudbo, o kateri pa še ne smem govoriti. Ko se vrnem nazaj, bo bolj jasno.

V Dvoru ste bili šest tednov. Bi zdržali do konca?

Do konca je samo še pet dni, zaključilo bi se 4. marca. V Dvoru sem bila šest tednov, se pravi 42 dni. Zdaj pa so šov podaljšali za en teden. Do konca bi zdržala, če sem do zdaj, bi tudi do konca. Proti koncu je vsak dan daljši in komaj čakaš, da vidiš svoje najdražje. A za tako stvar moraš biti dovolj močen, da lahko vse zdržiš in da sam sebe motiviraš. Je pa to hujše kot zapor. Tam imaš vsaj stike z domačimi, se slišiš po telefonu, imaš sliko in informacije.

Ko se je Čemo izselil, je rekel, da vas bo počakal. Kakšno je bilo vajino srečanje? Ste se srečali tudi z drugimi izseljenimi tekmovalci?
To je bila od začetka igra. Tukaj so drugačni resničnostni šovi kot pri nas, z nečim moraš pritegniti pozornost. Sploh zame je bilo težje, ker sem iz Slovenije, in da bi bila v šovu bolj interesantna, sem v začetku začela neko zgodbo. To je bila le igra med nama, sva samo prijatelja in to bova ostala. Počakal me je s svojimi prijatelji, šli smo na pijačo, do mene so bili vsi prijazni. Z večino od njih bom ostala v dobrih odnosih, izmenjali smo si telefonske številke. Ko pridejo v Slovenijo, bodo vedno moji gostje. Vsi so zelo navdušeni, imajo me radi, jaz imam njih in smo kot družinica. Bilo je, kot da jih poznam dlje časa.

Nimam posebnega komentarja. Mislil sem, da je ne bodo izselili.
Aleš Čepin, Urškin nekdanji mož

Dobili ste torej povabilo za Dvor. S čim vas je ponudba premamila?
Ena izkušnja več. Bila sem v resničnostnem šovu pri nas, pa sem hotela poskusiti še to. Vem, kako to gre in da je zelo psihično naporno. Pri svojih letih sem doživela veliko in sem dovolj močna. Sama sebe nisem hotela preizkušati, da bi šla samo zaradi tega v šov. Ampak bolj zato, ker ne vem, kaj bi v Sloveniji še lahko počela. Z glasbo se bom ukvarjala še naprej, nimam pa nekega izziva. Vedno sem si želela iti v tak šov, ker mi je blizu njihova glasba. Bilo mi je v čast, da so me povabili in sem lahko predstavljala Slovenijo ter se dobro držala. Zdaj sem na prvi strani njihovega Playboya in na drugih naslovnicah časopisov. Vse je pozitivno. Upam, da je to odskočna deska za nadaljnjo kariero, saj Pink gledajo po vsem svetu.

Koliko denarja so vam ponudili za sodelovanje?

O tem ne bi govorila, ker je skrivnost.

Ste bili dodatno plačani, da ste v šovu igrali svojo igro?

Ne, to je bilo samo med nami, da je šlo za igro.

V čem se je Dvor najbolj razlikoval od Big Brotherja?
Big Brother je čisto drugačen profil. V Dvoru je bilo zabavno, imeli smo glasbo, peli smo, bilo pa je bolj stresno, ker sem bila daleč od svojih najdražjih. V Ljubljani so bili vsaj blizu. Srbi si povejo vse, se prepirajo, povedo težke besede, pri nas pa je bilo bolj mirno in dolgočasno. V Dvoru je bila nonstop akcija.

Ur%C5%A1ka %C4%8Cepin | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Pojavljalo se je veliko komentarjev, da ste bili v Big Brotherju pridno dekle, v Dvoru pa mali hudiček. Kako odgovarjate na to?
Bili so drugačni ljudje. V Big Brother sem prišla kasneje, zame je bilo težje. So pa vsi vedeli, kdo sem. Dobro so me poznali, zato so že takoj na začetku name gledali drugače. V Dvoru je bilo psihično težje, po drugi strani pa je bilo boljše.

Na naši spletni strani je več kot polovica bralcev v anketi izrazila mnenje, da s svojim obnašanjem Sloveniji delate sramoto. Kako odgovarjate na to?
Ne vem, kako to mislite. S kakšnim obnašanjem? Saj sem vam rekla, da je bila vse le igra. Če hočeš biti zanimiv, moraš izstopati, saj je to šov. Preveč je pevcev in ne moreš izstopati, če ne narediš nekaj drugačnega. To je šovbiznis in moraš igrati. V začetku sem igrala, da so se me ljudje zapomnili. Čez čas pa sem se umirila in bila to, kar sem. Bila sem iskrena, z nikomer se nisem prepirala, nikogar zmerjala, nisem se spuščala na primitiven nivo. Bila sem korektna do vseh in vsi do mene. Vsem je bilo žal, da sem odšla. Sem edina, ki ima v Beogradu vse plačano, gledalci pa me želijo nazaj v šov, ker je brez mene dolgčas. Tako da se danes vračam nazaj v Beograd. Vsi so pozitivno govorili o Sloveniji, vsi si želijo priti k nam. Naredila sem veliko in pozitivno reklamo za Slovenijo. Lahko bi bila kot megla in ne bi izpadlo tako, kot je. Treba je narediti nekaj interesantnega.

Torej se vračate v šov, pa tudi na zadnjo oddajo, ko bo šov končan?

Ker je gledanost velika, so šov podaljšali za en teden. Na koncu se vsi zberemo, pripravljajo veliko zabavo. Finale z zmagovalcem na koncu.