Magazin > VIP
25090 ogledov

V Planici doživel infarkt, tako ga je počastil Peter Prevc

Peter Prevc Jakob Ješelnik
Končno se jima je uresničila dolgoletna želja.

Pretekli vikend je naš najbolj uspešen orel Peter Prevc zaključil kariero vrhunskega smučarskega skakalca in to v Planici, ki je bila za mnoge Slovence kar praznik in ne le finale svetovnega pokala. Telekom Slovenije je za ta namen vzpostavil poseben mobilni telefonski odzivnik, ki je posnel in zabeležil vsak opis, vsako željo in vsak spomin, namenjen Petru Prevcu. Nabralo se jih je res veliko,  ena zgodba pa je še posebej izstopala - zgodba Marinke in Blaža Mošnika iz Tuhinjske doline. 

V sporočilu sta zapisala: 

 “Spoštovani Peter. Kapo dol pred tako velikim športnikom in človekom z veliko začetnico. Vsa leta sva z možem srčno navijala za vas, se veselila z vami ob številnih uspehih in bila z vami tudi, ko vam ni šlo. Vedno pa je bilo najlepše v Planici. Tudi tisto nedeljo, 20. Marca 2016, pred točno osmimi leti. Zgodaj smo prišli. Nenadoma je mož doživel srčni infarkt. Le hitri pomoči zdravnikov in medicinskega osebja iz šotora pod letalnico ter ekipi helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika se imava zahvaliti, da je pravočasno prišel do Kliničnega centra v Ljubljani in preživel. Vi pa ste ta dan zmagali. Zame je bila to dvojna zmaga. Dvojno veselje. Mož pa se še danes po vseh letih sprašuje, kako to, da je zmagal Peter, saj je letel le v poden skakalnice, jaz pa do Ljubljane. Peter, hvala za vse nepozabne spomine. In srečno v prihodnosti, na vseh poteh življenja. Morda pa se kdaj kje srečamo, da vam stisneva roko. Hvaležna Marinka in Blaž Mošnik iz Tuhinjske doline.”

In ta četrtek se jima želja uresničila. Skakalci so po zaključku skakalne sezone prišli tudi v prostore Telekoma, tja pa so povabili tudi Marinko in Blaža. Snidenje je bilo izredno čustveno, nastala je tudi lepa fotografija za spomin.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.