Magazin > VIP
91 ogledov

"V porodnišnici zagotovo ne bom vriskala"

Hajdi Korošec Facebook
Hajdi Koročec bo vsak čas mamica, rok ima namreč 1. aprila, nam pa je zaupala, kako potekajo priprave na novega družinskega člana.

Do poroda imate še slaba dva meseca, kako se počutite?
Zaenkrat še normalno hodim v službo, tako da ni nobenih posebnosti. Zaenkrat je vse normalno, kaže, da bom lahko delala vse do konca.

Se že vneto pripravljata na novega družinskega člana?
Skoraj neizogibno je, da ne bi kaj kupila, ko grem mimo trgovin z otroškimi oblačili, ko pa je vse tako ljubko. Pazim sicer, da ne pretiravam, a, kar se oblačil tiče, imava zaenkrat vse. Voziček tudi imava, ta teden pa so prišli beliti otroško sobo, drug teden pa že sestavljamo pohištvo. V grobem sva pripravljena, manjkajo le še detajli.

Kakšno opremo ste izbrali za otroško sobo?
Ko sva se odločala, sva opazila sobico, ki ima narisane kužke in glede na to, da je ta Naš kuža moj simbol, sva se nato odločila kar za to.

Vas mož pridno razvaja v času nosečnosti?
Nič kaj posebnega. Nisem neka tečna nosečnica, vsaj zaenkrat ne, tako da ne potrebujem kakšne posebne obravnave. Bolj skrbiva za to, da se imava rada in da sva spoštljiva drug do drugega. Si pa vzameva vsak večer in opazujeva, kako se dojenček premetava po trebuščku. To nama je res eden lepših trenutkov v dnevu.

Vas je kaj strah poroda, na kakšen način si želite roditi?
Hvala bogu, da lahko še vedno delam in mi tako ne ostane veliko časa za branje forumov. S tem se ne želim obremenjevati, toliko žensk rodi vsak dan, bom pa še jaz zdržala. Vem, da ni luštno, tako da v porodnišnici zagotovo ne bom vriskala od veselja. To je del življenja. Bom že potrpela, saj bom morala.

Vroče debate okoli imena

Imata ime že izbrano?
Okoli imena imava kar vroče debate. Za punčko sva prišla takoj skupaj, pri fantku pa je nekako težje. Nekaj favoritov imava, vendar nisva še čisto dokončno odločena.

Načrtujeta veliko družino?
Ko sva se na začetku pogovarjala, je mož bolj navijal za punčko, ker naj bi bilo bolj 'frajersko', če bi avte 'šraufal' s hčerko. Jih bosta pa s sinom … Meni je čisto všeč, da je fantek prvi, saj bo, če bo v drugo punčka, nanjo lepo pazil. Sama sem si namreč vedno želela starejšega brata, a sem ostala edinka. To se mi zdi super, vedno sem si predstavljala, kako te starejši brat pelje ven in pazi nate. Sem pa rekla, da korak za korakom, najprej prvi otroček, spuščamo se v neznane vode. Lahko je govoriti, zato najprej počakajmo na prvega.

Ste že razmišljali, kakšna mama si želite biti?
S tem se preveč ne ukvarjam, vsi mi pravijo, da mama že ve. Spontano in ne preveč obremenjeno, sem pa zagovornik reda. Moj oče je vedno rekel, da je red red, pa četudi slab. Poskušala bom biti trdna, čeprav vsi pravijo, da je lahko govoriti in da svojemu otroku kdaj težko rečeš ne. Upam, da ne bom preveč popustljiva, tega si želim.

Komentarjev 3
  • rogg 12:35 02.februar 2014.

    a v š a

  • zic 09:26 02.februar 2014.

    eden boljših intervjujev, vidi se, da je ženska na realnih tleh. Srečno!!!

  • punca05 08:49 02.februar 2014.

    normalno ženska razmišlja...ena izmed mnogih