Magazin > VIP
3624 ogledov

V škripcih: Boris Becker stečajnemu upravitelju ponujal celo to!

boris becker Profimedia
Boris Becker v Londonu pred sodnika.

Borisu Beckerju grozi do sedem let zapora. Nekdanji teniški as, ki je leta 2017 razglasil osebni stečaj, se brani obtožb, da je namenoma skrival informacije o svojem premoženju. Obtožnica vsebuje 24 točk. Becker naj bi med drugim skušal skriti svoje pokale, nepremičnine in delnice, večje vsote denarja pa je menda nakazal nekdanjima ženama. Njegovi dolgovi sicer znašajo slabih 60 milijonov evrov.

Beckerjev odvetnik Jonathan Laidlaw je ta teden na sodišču povedal, da je bil Nemec vseskozi zelo kooperativen. Stečajnemu upravitelju naj bi celo ponujal svoj dragi poročni prstan in ga povabil v svojo hišo v Wimbledonu, da bi si sam ustvaril sliko o tem, "kaj je na voljo".

Da bi se izognil osebnemu stečaju, je Becker nameraval prodati svojo vilo na Majorki.

Nekdanjega teniškega asa in večkratnega zmagovalca Wimbledona je stečajni upravitelj Michael Bint izprašal julija. Tudi on je povedal, da je bil zelo kooperativen. Napako pa je storil Bint, ki Beckerju ni predložil za preiskavo pomembnega dokumenta, ki bi ga moral 54-letnik podpisati.

Becker se je izrekel za nedolžnega. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.