Magazin > VIP
79 ogledov

"V Sloveniji je kar nekaj kešpičk"

Marjanca Scheicher Kešpička
1/16
Žurnal24 main
Marjanca Scheicher, ki se je podpisala že pod biografijo Damjana Murka, je izdala novo knjigo. Glavna junakinja je tipična kešpička, ki se želi s pomočjo slovenske estrade povzpeti na vrh lestvice.

Marjanca pravi, da je Kešpička roman o slovenski estradi, a tisti, ki mislite, da boste v njem lahko prebrali sočne podrobnosti slovenskih zvezdnikov, boste razočarani.

 

V zavihku Galerija si oglejte fotografije s predstavitve knjige.

"Knjigo sem začela pisati z resnični dejstvi in imeni, potem pa sem si premislila zaradi tožb. Zato sem vse zbrisala in začela od začetka, s fikcijskimi junaki in dogodki," je pojasnila avtorica in dodala, da bomo kljub temu lahko iz zgodb prepoznali kakšnega estradnika.


"Znane Slovenke in Slovenci nastopajo samo v tem smislu, da kešpička prek njih vidi, kako se bo lahko povzpela na vrh lestvice." A kljub temu konkretna imena v knjigi niso omenjena.

 

Politiki nori na Marjanco

Seveda je bilo na predstavitvi knjige največ govora o slovenskih kešpičkah, ki jih po mnenju Marjance v Sloveniji ne manjka. "Slovenci imamo kar nekaj kešpičk, ampak ne bi o imenih," je v smehu dodala.

 

Marjanco, ki je po biografiji o Damjanu Murku postala precej zaželena pisateljica, snubi že kar nekaj politikov, ki si želijo, da bi ubesedila tudi njihovo življenjsko zgodbo. "Dogovarjala sem se že z Zmagom Jelinčičem, vendar še nič ni dogovorjeno, ostali politiki pa zame niso zanimivi."

 

Največ kešpičk je s Štajerske

In zagotovo je najbolj zanimiv prav gospod Jelinčič, ki nam je priznal, da je imel pred poroko tudi sam kar nekaj kešpičk.

 

"Jaz sem vedno rad dajal ženskam, vedno sem jim kaj podaril. Ne moreš jih kar dati dol in reči 'klinc te gleda'. Konec koncev se na ta način vseliš v njene možgane in te nikoli ne pozabi," je pojasnil gospod Jelinčič in dodal, da po njegovem mnenju največ kešpičk prihaja s štajerskega konca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.