Magazin > VIP
6077 ogledov

V smrtnem strahu: Oče Meghan Markle tarča številka ena

tom markle
Kako mu lahko pomaga?

Tom Markle, oče Meghan Markle, ki se bo poročila s princem Harryjem, živi v mehiškem mestu Rosarito. Življenje tam je precej nevarno. Na tem območju se je namreč lani število umorov povečalo za kar 93 odstotkov, predvsem zato, ker so karteli svoje posle in nasilje razširili v bližnjo Tijuano, piše Bunte.

Kako blizu je nasilje, je spoznal tudi Markle. Blizu njegove hiške so namreč pred tremi tedni sredi belega dne ugrabili nekega moškega. Ugrabitve so v bližini meje skorajda na dnevnem redu. Ameriškega upokojenca Randyja Thomasa so ugrabili pred trgovino za živali. Rešil se je s skokom iz avta. Zanj so od družine zahtevali 40 tisočakov.

Markle je sedaj po pisanju omenjenega medija zaradi povezav s kraljevo družino tarča številka ena tamkajšnjih kriminalnih združb. Dvor se je mora sedaj seznaniti s tremi oblikami ugrabitev. FBI govori o tradicionalni, ekspresni ali virtualni ugrabitvi. Pri tradicionalni ugrabitvi žrtev izpustijo po plačilu odkupnine, ki v večini primerov ni višja od 50 tisoč evrov. Pri ekspresni ugrabitvi zločinci žrtev prisilijo v dvig denarja. Ponavadi ga odpeljejo do bankomata. O virtualni ugrabitvi pa govorimo takrat, ko ugrabitelji pokličejo žrtev, predvsem gre za goste hotelov, in od nje zahtevajo, da jim razkrije telefonske številke sorodnikov. Nato jo izolirajo, dokler sorodniki ne plačajo odkupnine.

meghan markle, princ harry Magazin V takšnih revnih razmerah živi oče Meghan Markle
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.