Magazin > VIP
23 ogledov

V strahu za princa Georgea

princ George Kate Middleton William EPA
Ker so v javnost pricurljale informacije o prvem daljšem potovanju princa Georgea, morajo varnostniki kraljeve družine poostriti varnostne ukrepe.

Novozelandski guverner Jerry Mateparae je storil hudo napako. Pred prihodom britanskega princa Williama, njegove žene Kate in njunega sinčka Georgea je na Twitterju izdal zelo podrobne informacije o njihovem obisku. Med drugim je objavil zemljevide s podatki o njihovih poteh in nasvete, kam naj se radovedneži postavijo, da bodo imeli najboljši pogled na slavne obiskovalce.

Guverner je s podatki Novozelandce verjetno razveselil, Britance pa vsekakor ujezil. "Zgrožen sem. Kako je lahko nekdo tako neumen, da je toliko časa pred prihodom kraljevega para objavil podatke o poteh in krajih, ki jih bosta obiskala?" je za Daily Mirror izjavil Dai Davies, ki je nekoč pri britanski policiji skrbel za varovanje kraljeve družine.

Njegova jeza je utemeljena, saj je zaradi guvernerja nastala ogromna varnostna luknja, ki lahko ogroža življenje slavne družinice. Informacije, ki jih je izdal Mateparae, bi bile lahko ugrabiteljem in atentatorjem v veliko pomoč. Davies je guvernerjevo pisanje na Twitterju označil celo za "darilo teroristom".

Debati okoli varnostnih razmer pred prihodom princa Williama in njegove družine se je pridružil tudi novozelandski premier John Key. Pravi, da so očitki "neumni" in da je bila objava informacij vnaprej dogovorjena z britanskim dvorom. "Poti objavljamo že 30 let," je povedal Key.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.