Magazin > VIP
11 ogledov

V ZDA pridržali nominiranca za oskarja

Emad Burnat Reuters
Palestinskega režiserja Emada Burnata so na losangeleškem letališču pridržali, ker naj ne bi imel pravega povabila na oskarje.

Režiser Michael Moore je na Twitterju sporočil, da naj bi palestinskega režiserja Emada Burnata, njegovo ženo in osemletnega sina na losangeleškem letališču pridržali. "Čeprav jim je pokazal svoje povabilo na podelitev oskarjev, to ni bilo dovolj dobro. Zagrozili so mu, da ga bodo poslali nazaj v Palestino," je zapisal Moore in dodal: "Urad za priseljevanje in carina očitno ne razumete, kako je lahko Palestinec nominiran za oskarja. Emad me je v SMS-sporočilu prosil za pomoč."

Burnat je s filmom 5 Broken Cameras nominiran v kategoriji najboljši dokumentarec leta. Film je razburil tako Izraelce kot Palestince. Izraelci se jezijo, kako je lahko njihova vlada pomagala pri financiranju dokumentarca, ki kritizira njihovo politiko, Palestinci pa ne morejo verjeti, da je film požel toliko pohval, ker naj bi bil izraelski.

Film govori o prebivalcih mesta Bilin, ki poskušajo svojo zemljo rešiti pred izraelsko vojsko. Dokumentarec je naslov dobil po številu kamer, ki so se med snemanjem tedenskih demonstracij proti izraelski vojski razbile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.