Magazin > VIP
105 ogledov

Valerio sotekmovalcem ne bo izplačal denarja

Valerio Lutman, Marko Gorela, Gostilna išče šefa Saša Despot
Valerio bo 2000 evrov dal le Ediju.

Zmagovalec šova Gostilna išče šefa Valerio Lutman se je po dolgem premisleku odločil, da bo 2000 evrov poklonil le Ediju.

"Veliko vas je, ki me sprašujete ali sem izplačal mojim štirim sotekmovalcem znesek, za katerega smo se dogovorili v času šova. Velika večina poleg vprašanja tudi pripomni, da si razen Edija ostali izplačila niso zaslužili. Dolgo sem premišljeval, kaj naj naredim, in odločil sem se, da nagradim samo Edija, ki je ves čas trajanja šova iskren in je še vedno dober prijatelj. Moja odločitev je bila dokončna, ko sem pregledal posnetke šova in žal videl, da me ostali trije niso cenili in sprejeli kot njim enakovrednega sotekmovalca. Ne delam si utvar, da sem bil najboljši. Denarna nagrada, ki sem jo prejel za zmago v šovu in katero bom sigurno porabil za izobraževanje v kuharstvu in slaščičarstvu, mi bo omogočila postati dober v svojem poklicu in to je tisto, kar sem si vedno želel,” je na svojem blogu razložil Valerio.

Spomnimo. Valerio, Anže O., Almir, Marko in Edi so med šovom sklenili dogovor, da bo zmagovalec z 2000 evri nagradil ostalo četverico.

Pod Valerijevem zapisu se je nabralo že kar nekaj komentarjev. Večina se z njegovo odločitvijo strinjajo. “Običajno sama držim dano besedo, če vmes ne poseže “višja sila”. Zagotovo pa se v konkretnem primeru (dogovor o izplačilu denarne nagrade zmagovalca GIŠ sotekmovalcem) absolutno strinjam s tvojo odločitvijo in jo pozdravljam. Nisi (oprosti, da te tikam) “prelomil” dane besede, ampak si ravnal povsem situaciji primerno! Trije tvoji sotekmovalci (ne želim uporabiti kake bolj sočne besede), ki so večini nam gledalcev showa dvigovali pritisk, si ne zaslužijo niti centa,” meni eden od komentatorjev, drugi pa je pripomnil: “Dejansko so nam dvigovali pritisk tvoji sotekmovalci, ti metali polena pod noge, te šikanirali in se delali norca iz tebe. Mi smo verjeli vate, krasen karakter imaš , dober fant si. In da veš, kljub temu , da sem tudi sama rada mož beseda (kot gospa Dragica zgoraj ) pa te tokrat podpiram 100% ! Tem ljudem ne bi dala niti centa , kaj šele kaj več. Si niso zaslužili. Vse lepo ti želim!”

So se pa našli tudi kritični glasovi, ki menijo, da bi moral Valerio obljubo držati. “Imeli ste igro, obljubil si, obljubo prelomil. Ja, res te verjetno ne bo nihče tožil, a zame si pač 0 (ničla) od človeka. Sem 50 +, a obljub se poskušam držati. In kdor jih z takimi bednimi izgovori prelomi – sem le vesel da te nikdar ne bom osebno spoznal.”

Komentarjev 15
  • Tomo333 18:23 19.februar 2015.

    Sam sem morda gledal 10 % prvih treh oddaj, pritegnil pa me je naslov, ker vem, kako je nemogoče poslovati oz. biti sodelavec z osebami, ki niso zanesljive, ki se ne držijo dogovorov. Nekaj drugega bi bilo, če bi Valerio ...prikaži več pred končnim glasovanjem razdrl pogodbo oz. dogovor. Ker pa tega ni naredil, se bi jo moral, če je vsaj malo pošten, držati. Če bi tile tekmovalci ropali banko in si na koncu po predhodnem dogovoru delili plen, bi Valerio kolege postrelil, da bi vse pograbil sam.

  • Tomo333 18:18 19.februar 2015.

    Če je pa to dejanje označeno kot "mož beseda", potem smo pa res v hudi moralni krizi.

  • patron 16:59 19.februar 2015.

    ta pogodba ni zrasla na njegovem zelniku, jaz mu dam prav, ostalim pa fakoff, razen Edija.....