Magazin > VIP
43 ogledov

Vanessa-Mae violino zamenjala za smučke

Vanessa-Mae EPA
Znana violinistka Vanessa-Mae je glasbeno kariero za eno leto postavila na stran, saj želi na naslednjih zimskih olimpijskih igrah smučati za Tajsko.

"Ljudje so zelo presenečeni, ko me vidijo smučati. Ampak to so moje sanje že od 14. leta, to je nekaj, kar si želim storiti," je povedala 34-letna glasbenica, ki se že zavzeto pripravlja na olimpijske igre v Sočiju. Če se bo Vanessi-Mae uspelo prebiti skozi kvalifikacije, bo postala druga zastopnica Tajske na zimskih olimpijskih igrah v zgodovini.

Odraščala na smučkah in ob violini

Vanessa-Mae je na smučke prvič stopila pri štirih letih, a je kmalu dala prednost violini, s katero je mednarodno prodrla že pri desetih letih. Priljubljena glasbenica je uspela predvsem z mešanjem klasične glasbe in popa. Njena mama je Kitajka, oče Tajec, že od nekdaj pa živi v Veliki Britaniji, a ima tudi tajski potni list. "Za Tajsko želim tekmovati, ker je to del mene, ki ga nikoli nisem praznovala," je navedla kot razlog, zakaj ne smuča za Veliko Britanijo.

Tiskovna predstavnica mednarodne smučarske zveze, Riikka Rakic, je povedala, da je Vanessa-Mae ena izmed petih Tajcev, ki so aktivno registrirani in imajo dovoljenje za zastopanje Tajske, a da mora prestati vsaj pet kvalifikacij. "Pred njo je še eno leto in s tem veliko priložnosti, da doseže cilj," je povedala Rakiceva. Ravno zato se je Vanessa-Mae odločila, da bo glasbo za eno leto postavila na stranski tir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.