Magazin > VIP
22 ogledov

"Včasih sem stroga mati"

Dan 202 Saša Despot
Tinkara Kovač o novorojenčku, ki ga pričakuje 1. aprila.

Ste nosečnost načrtovali?
Otroka sem načrtovala, vendar imam pri otrocih srečo. Ko to načrtujem, se takoj zgodi in tako imamo na poti že novega zemljana. Že zdaj ima smisel za humor, saj je datum rojstva 1. april.

Že veste katerega spola bo?
Spol vem, vendar tega ne bi javno izdala. Sem pa povedala svoji družini in smo vsi zadovoljni.

Se je vaša hči razveselila novice, da bo dobila družbo?
Doma imamo štiriletno hčerko, ki komaj čaka bratca ali sestrico. V drugo je čisto drugače, ker lahko to z njo delim še bolj intenzivno, kot sem v prvi nosečnosti s komerkoli. Zelo uživa, spremlja in sprašuje. Veliko se pogovarjava o tem, kaj to pomeni, ko nisi več v središču sveta.

Se že kaj pripravljate na novega družinskega člana?
Glede opreme in sobe bo novi član vse podedoval od sestrice, sicer pa je moj sopotnik Matej arhitekt in je hišo zasnoval tako, da jo bomo lahko spreminjali glede na potrebe.

Kako pa v tem obdobju skrbite zase?
Kar se tiče prehrane sem še preveč pozorna, saj vedno razmišljam, kaj jem. Pa tudi preko branja kakšnih knjig vzpostavljam stik s tem drobnim bitjem, še preden bo prišel na svet. Naključje je, da ravno sedaj snemam album uspavank, tako da je to dobra kombinacija. Prav v tem projektu se arhetipsko sprašujem, kaj je bilo prej, pred rojstvom, pred glasbo … Ta album resnično ustvarjam s srcem. Krizi navkljub se mi je v letošnjem letu zgodilo veliko lepih stvari in verjamem, da me v naslednjem letu še več takih čaka.

Ste imeli kakšne težave?
Slabosti so bile kar močne, vendar me nosečnost ne ovira pri delu in ustvarjanju.

Ime imate že izbrano?
Tako kot prvič, mislim, da se mi bo ime kar samo pojavilo.

Ste stroga mama?
Nisem moderna mati, sem bolj po starem in včasih tudi stroga. Ne zagovarjam permisivne vzgoje in priročnikov za vzgojo, ki pravijo, da je otrok kompetenten, mislim, da mora biti v prvi vrsti kompetenten starš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.