Magazin > VIP
7438 ogledov

Vdova znanega Slovenca skrbi za to, da spomin nanj ne bo ugasnil

Marko Grilc Instagram
Uspešnemu Grilo’s skate dnevu zdaj sledi tudi Grilo’s bike dan.

Novembra lani se je ob novici, da se je v Avstriji smrtno ponesrečil naš uspešni deskar na snegu Marko Grilc, cela država ovila v črnino. 

Športnik je za seboj pustil nosečo ženo in dva otroka, ki se sedaj trudijo, da spomin nanj nikoli ne bo ugasnil.

Grilo je bil več kot 20 let eden najboljših deskarjev prostega sloga po vsem svetu. V tem času je ustvaril dolgoletna sodelovanja s podjetji, kot so Burton Snowboards, GoPro, BMW Slovenija, Absolut Park ...

Med vsemi dosežki - Air & Style zmage in X games stopničke, odmevni snowboard filmi, svetovni nazivi in naslovnice, kratki dokumentarni film The Grilomentary in lastna internetna serija, The Grilosodes - je težko najti nekaj, česar Grilo ni dosegel znotraj deskarskega športa.

V zadnjih letih je v ospredje svojih življenjskih prioritet postavil preživljanje časa s svojo družino, kar je seveda tudi uspešno dokumentiral. Vse adrenalinske podvige od deskanja na snegu, gorskega kolesarjenja, deskanja na valovih in rolkanja je z navdihom delil s svojima otrokoma Maxom in Emmo ter ženo Nino.

Hitro je postal navdih za družine in starše po vsem svetu in sinonim za kul snowboard očeta. V znamenju ljubezni do Marka njegova žena Nina zdaj z otroki prireja dogodke v njegovo čast in ker je Grilo večino svojega časa, ko ni letel skozi bele strmine na svojem snowboardu, preživljal na gorskem kolesu, uspešnemu Grilo’s skate dnevu zdaj sledi tudi Grilo’s bike dan.

Dogodek se bo odvijal 24.9. v MTB centru Kočevje v Sloveniji, ki je znan kot eden največjih kolesarskih centrov v Evropi in ena Grilovih najljubših MTB destinacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.