Magazin > VIP
20 ogledov

Vdrl v Zuckerbergov profil in pustil sporočilo

Mark Zuckerberg Reuters
Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je verjetno debelo pogledal, ko je opazil, da je nekdo vdrl v njegov profil, ki je zaklenjen.

To je uspelo palestinskemu hekerju Khalilu. "Najprej naj povem, da mi je žal, da sem vdrl v tvojo zasebnost in na tvojem zidu pustil sporočilo. Žal nisem videl druge možnosti. Ekipi Facebooka sem poslal že ogromno obvestil,“ je Khalil, ki je facebookovce že večkrat opozoril na varnostno luknjo, napisal na Zuckerbergovem zidu.

Palestinec je namreč ugotovil, kako lahko nekdo, ki ni tvoj prijatelj na Facebooku, piše po tvojem zidu. Ker se nihče ni odzval na njegova sporočila, je vdrl v Markov profil in mu tako dokazal, da ima prav. 
Ko se je zapis pojavil na šefovem zidu, se je ekipa Facebooka takoj zganila, poročajo.

Khalil je upal, da bo prejel 500 dolarjev, toliko namreč Facebook plačuje za obvestila o napakah, a jih žal ne bo videl. Ne samo zato, ker je vdrl v profil, ampak tudi zato, ker napake ni dovolj natančno opisal. Najprej so mu v zahvalo celo blokirali profil, a mu ga čez nekaj časa že vrnili. In tudi napako, na katero je Khalil opozoril, so odpravili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.