Magazin > VIP
137 ogledov

Več slavnih Slovenk v veselem pričakovanju

Veliko znanih Slovenk bo naslednje leto hodilo na dolge sprehode z vozički. Žurnal24 main
Leto 2008 bo za več slavnih Slovenk v znamenju otroškega joka. Naraščaj pričakujejo Saša, Ajša, Vesna in Žana.

Prihodnje leto se bo naraščaja razveselilo kar nekaj znanih Slovenk. Med njimi so Saša Einsiedler, Ajša Vodnik, Vesna Milek in Žana Povše. Med znanimi nosečnicami naj bi bila tudi Tinkara Kovač, česar pa njena tiskovna predstavnica ni želela potrditi. 

"Za zdaj še ni nobene panike pri hiši."
Sašo Einsiedler poznamo kot televizijsko voditeljico, radijsko napovedovalko, pevko, vodjo šole nastopanja in seveda mamo štirih otrok. Konec maja prihodnje leto se bo družina povečala še za enega člana. Njeni najbližji so novico lepo sprejeli. "Mislim, da so zdaj že kar navajeni. Nič jih ne more presenetiti," je za zurnal24.si dejala Saša, ko smo jo povprašali o odzivu njenih staršev.

Sašina družina se bo povečala še za enega člana ali članico. © BOBO

 
Za otrokov spol bo vprašala, da bo vedela, katere oblekice lahko obdrži. Predvsem pa ji je informacija o otrokovem spolu pomembna zato, "da se lažje pogovarjam z otrokom ". Starejša otroka sta novico o prihodu bratca ali sestrice lepo sprejela, najmlajša pa še ne vesta dobro, kaj prihod novega člana pomeni. "Zaenkrat še ni nobene panike pri hiši ," je povedala Saša. Posebnih priprav ne bo, saj sta posteljica in previjalna miza še na svojemu mestu, ker ju sedaj potrebuje 16-mesečna Polona .

Saša je ena od tistih uspešnih posameznic, ki uspešno krmarijo med družino in kariero. Ženske so danes velikokrat postavljene pred odločitev kariera ali otrok. Saša je mnenja, da se to dvoje ne izključuje. "Bom pač rodila in potem bom počela vse tisto, kar sem do zdaj. To sploh ni tako hud pretres, kot si mnoge ženske mogoče predstavljajo. Je pa res, da ko imaš otroka, odrineš kariero na stran. Samo otrok zraste in potem imaš še vedno zelo veliko časa za kariero, če ti to nekaj pomeni. " Danes so časi drugačni kot pred 100 leti, opozarja Saša. "Ko je ženska stara 40 let, to ni konec njenega dela, njene kariere. Ženske pri 40 dobro izgledamo. "

"Vsak otrok je nekaj novega."
Aprila bo na svet prijokal tretji otrok Ajše Vodnik, bolj znane pod dekliškim priimkom Šunjič. Dojenček se bo pridružil dvema hčerkama, ki sta novico o novem članu sprejeli različno. "Starejša hči je vesela. Mlajša pa pravi, da ne rabim še enega, ker imam že njo ," je za zurnal24.si izjavila Ajša.

Ajša si bo vzela vsaj šest mesecev zase in za svojo družino.© Žurnal24

 
Nosečnost prenaša odlično in jo doživlja drugače kot prvi dve, saj si je zdaj prvič vzela nekaj več časa za to. Med prvima dvema nosečnostma je spol otroka ni zanimal, tokrat pa je vprašala in novico delila s svojimi najbližjimi. Prihod novega člana je še daleč, zato se še ni začela temeljito pripravljati. "Vsak otrok je nekaj novega. Absolutno pa si tretjič toliko bolj prepričana, da si dobra mama, da ne potrebuješ kakih temeljitih priprav kot prvič. Zdaj sama točno vem, kaj moram, " je še povedala.

Kariera in materinstvo se ji ne zdita dve izključujoči se stvari. Sama ima  "razumevajočega moža " in "odlično podporo tako njegovih kot mojih staršev ", predvsem pa ne komplicira. "Otroci se morajo vživeti v družino, ne pa, da se potem življenje ustavi, " je dejala in hkrati poudarila, da so zanjo otroci najpomembnejši od vsega. V današnjem svetu, ko ljudje nimajo časa za vse, se moramo marsičemu tudi odpovedati. "Predvsem pa je pomembno, da je ženska zadovoljna sama s sabo. "
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.