Magazin > VIP
34 ogledov

Vedela je, da bo dobila diamanta

Mia Farrow med pričanjem. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nekdanja agentka Naomi Campbell je na haaškem sodišču izjavila, da je manekenka vedela, da bo od Taylorja dobila diamante.

Na haaškem sodišču sta danes na sojenju nekdanjemu liberijskemu predsedniku Charlesu Taylorju pričali igralka Mia Farrow in nekdanja agentka Naomi Campbell, Carole White.

Slednja je izjavila, da je manekenka vedela, da bo prejela krvave diamante.

 

Carole White | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Po njenih besedah se je Taylor med dobrodelno večerjo, ki jo je leta 1997 priredil Nelson Mandela, ves čas spogledoval z manekenko in ji obljubil drage kamne. "Med obedom se je Naomi naslonila nazaj, Taylor pa se je naslonil naprej. Naomi je bila nato pozitivno razburjena in povedala mi je, da ji bo podaril nekaj diamantov,“ je sodišču razložila Whitova. Darilo je tekom večera uredil „minister“, v hišico za obiskovalce, v kateri sta bivali Campbellova in Whitova, pa sta ga dostavila dva moška. Manekenka naj bi bila razočarana, ker so bili diamanti videti ko umazani kamni. "Diamanti niso naredili pretirano velikega vtisa, pa tudi veliki niso bili,“ je še povedala agentka.

 

Tri resnice o diamantih
Njeno pričanje se močno razlikuje od pričanja temnopolte manekenke. Spomnimo, da je Naomi pretekli teden na sojenju priznala, da je sredi noči prejela več umazanih diamantov. Poudarila pa je, da ni vedela, kdo je poslal moška, ki sta ji dragocene kamne prinesla.

Da Campbellova ne govori resnice, je pred Whitovo na sojenju povedala tudi igralka Mia Farrow, ki pa je omenjala le en velik diamant.

"Spominjam se zajtrka in spominjam se, da je k nama prisedla Naomi Campbell. Rekla je, da sta jo ponoči zbudila moška, ki sta potrkala na njena vrata. Poslal ju je Charles Taylor in dala sta ji velik diamant," je izjavila znana igralka in dodala: "Povedala je še, da bo kamen darovala dobrodelni ustanovi Nelsona Mandele."

Farrowa je še poudarila, da diamanta ni videla, Whitovi pa je Naomi pokazala pet dragocenih kamnov. 

Igralka se je sicer med triurnim zaslišanjem večkrat zmedla. Med drugim ni vedela, koliko je bil takrat star njen sin, izjavila pa je tudi, da je bil pakistanski igralec kriketa Imran Khan nogometaš.

Taylorju sodijo, ker naj bi med državljansko vojno v Sierri Leone (1991–2001) z nezakonito pridobljenimi diamanti financiral upornike, ki so na grozljiv način ubijali in posiljevali tamkajšnje prebivalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.