Magazin > VIP
2112 ogledov

Velika sprememba pri izboru Miss Amerika

miss zda
Nekateri bodo zelo razočarani …

Lepoticam, ki se bodo potegovale za naziv Miss Amerike, se ne bo treba več pokazati v kopalkah, saj bo žirija odslej bolj kot na videz deklet pozorna na njihov značaj. To pa ni edina sprememba. Na izboru, ki letos praznuje 96 let, deklet tudi v večernih oblekah ne bodo več videli, ampak le v opravah, v katerih se dobro počutijo.

"Veliko mladih žensk nam je potožilo, da bi se izbora rade udeležile, a se ne želijo pokazati v kopalkah in visokih petkah. Sedaj se vam ne bo več treba,“ je povedala vodja izbora in nekdanja zmagovalka lepotnega tekmovanja Gretchen Carlson, ki je vodenje prevzela v začetku leta. Prejšnje vodstvo so odnesla elektronska sporočila, v katerih so na žaljiv način komentirali nekdanje zmagovalke.

Carlson pravi, da se je organizacija na ta način odzvala na gibanje #MeToo. "V naši državi smo priča kulturni revoluciji. Ženske so sedaj našle pogum, da se zavzamejo in spregovorijo o različnih temah. Izbor Miss Amerika je ponosen na to, da se razvija kot organizacija in da se je pridružil temu gibanju.“

Komentarjev 3
  • Skipi 09:23 07.junij 2018.

    Spet feministični lobij?. Jaz predlagam boljšo rešitev naj vsak kandidatko zaprejo v sobo in jih samo poslušajo ne da bi jih videli. Močoče bo na koncu Miss Amerike kakšna Conchita Wurst.

  • Bizgec 08:54 07.junij 2018.

    Na lepotnem tekmovanju lepota ne bo več glavni kriterij? No... pričakujem, da bodo v naslednje par letih njihove novice polne naslovov tipa "Miss America! Zakaj tega nihče več ne gleda?" in "Miss America! Zakaj nobena naša lepotica ne pride niti ...prikaži več v najširši izbor deklet za miss sveta?"