Magazin > VIP
18 ogledov

Veliki dan male princeske

Estelle krst
1/10
EPA
Na Švedskem danes praznujejo. Princesa Victoria in njen izbranec Daniel sta namreč krstila svojo prvorojenko Estelle, ki bo nekoč zasedla švedski prestol.

Skoraj natanko tri mesece po rojstvu hčerke sta Victoria in Daniel v družbi drugih pripadnikov modre krvi krstila svojo prvorojenko. Estelle Silvia Ewa Mary (kar je njeno polno ime) je prva deklica v zgodovini švedske kraljeve družine, ki ji je že ob rojstvu pripadla pravica do prestola, zato je veseli dogodek še toliko pomembnejši za Švedsko.

Na krst je bilo povabljenih 450 gostov, med katerimi je bila tudi danska kraljica Margrethe II. Z obredom so začeli ob 12. uri, po tem pa sta se Victoria in Daniel s povabljenci odpeljala na sprejem v kraljevo palačo. Med tem, ko se gostje zabavajo, pa mala Estelle pridno spi v zlati zibelki iz leta 1955. V tej zibelki lahko počiva samo danes, na dan krsta, nato pa jo morajo vrniti v muzej. Kraljevo razkošje pa odraža tudi krstilnik, v katerem so krstili malo Estelle. Narejen je iz petdesetih kilogramov čistega srebra in so ga prvič uporabili leta 1746.

In ker so Švedi krstili bodočo kraljico, imajo zato danes državni praznik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.