Magazin > VIP
4466 ogledov

Veliki zvezdniki, ki so se spremenili v krute morilce

oscar pistorius Profimedias
V nekaj sekundah so uničili svojo slavo, ugled in življenje.

V enem trenutku so bili priljubljeni zvezdniki, v drugem pa glavno ime v okrutni zgodbi s strani črne kronike. Spodnji zvezdniki in športniki so se zaradi slabe odločitve v zgodovino zapisali kot morilci in ne kod obrazi iz sveta zvezdništva.

Johnny Lewis

Nekdanji fant Katy Perry in igralec, ki smo ga lahko spremljali v seriji Sinovi anarhije in O.C., je tik pred svojo smrtjo umoril 81-letno stanodajalko Catherine David. Sosedje so policijo poklicali, ker so slišali ženske krike, ki so prihajali iz njene hiše. Lewis je umrl le nekaj minut kasneje, ko je padel iz strehe te iste hiše. Ko sta ga pred hišo gospe Davis pričakala dva moška, je splezal na streho in padel. Losangeleška policija je takrat povedala, da ni jasno ali je Johnny namenoma skočil v smrt ali mu je spodrsnilo in se je pri tem smrtno ponesrečil.

Johnny Lewis | Avtor: Profimedia Profimedia

V času umora gospe David Johnny v krvi ni imel nikakršne droge ali alkohola, čeprav je v preteklosti že imel težave s prepovedanimi opojnimi substancami. Po njegovi smrti so Lewisevi starši medijem povedali, da je po neki poškodbi njihov sin utrpel posledice zaradi udarca v glavo, kar je vodilo v psihološke motnje in nagnjenost k nasilju.

Michael Jace

52-letnik je pred tremi leti umoril svojo ženo April pred svojima otrokoma, ki sta takrat imela osem in štiri leta. Ko jo je ustrelil, je takoj poklical policijo in rekel: »Ustrelil sem svojo ženo.« Ko je policija prišla na kraj zločina, je bila April že mrtva. Michael Jace, ki smo ga videli tudi v Forestu Gumpu, je bil obsojen na 40 let zapora.

Michael Jace | Avtor: Profimedia Profimedia

Sid Vicious

Basist skupine Sex Pistols Sid Vicius je bil leta 1978 obtožen umora svojega dekleta Nancy. Njene posmrtne ostanke so z eno vbodno rano v želodec našli v newyorškem hotelu Chelsea Hotel v sobi številka 100. Sida so aretirali in zaprli, a je glasbenik zapor kmalu zapustil, saj je plačal varščino. Tri meseca po Nancyjini smrti se je predoziral in umrl. Policija je primer hitro zaključila – Sid je umoril svoje dekle, nato pa sodil sam sebi. Nekateri oboževalci Sex Pistolsa pa še danes ne verjamejo, da je temu tako in da bi Sid bil zmožen umora.

Sid Vicious | Avtor: Profimedia Profimedia

Phil Spector

Producent in glasbenik Phil Spector je v zaporu zaradi upora igralke Lane Clarkson. Po tem, ko je spil nekaj kozarčkov preveč, je Lano ustrelil v lastnem domu, kjer sta se družila po zabavi v diskoteki, kjer sta se srečala. Ko jo je ustrelil, je skupaj s pištolo zapustil svojo hišo in stekel k vozniku ter mu rekel, da se mu zdi, da je nekoga ubil.

Phil Spector | Avtor: Profimedia Profimedia

Aaron Hernandez

Nekdanja zvezda ameriškega nogometa je leta 2013 ubil prijatelja Odina Lloyda. Lloyd se je videval s sestro nogometaševe zaročenke. Para sta se redno srečevala, skupaj so hodili v kino, na zabave in na večerje. Aaron je Lloyda s šestimi streli ubil v bližini svojega doma v Massachutsettsu. Športnik je umor želel skriti zločin, saj je takrat najel čistilni servis, a žal je bil poskus neuspeli. Obtožili so ga na dosmrtno kazen v zaporu. Misli na dosmrtno življenje v zaporu ni prenesel, zato si je aprila letos sodil sam.

Aaron Hernandez | Avtor: Profimedia Profimedia

Oscar Pistorius

Pistorius je na valentinovo pred štirimi leti večkrat ustrelil Reevo Steenkamp. Nekdanji atlet se je branil, da je mislil, da je v hiši vsiljivec in da se je zgolj branil. Steenkampova je bila v času streljanja v kopalnici za zaprtimi vrati, skozi katera je streljal Pistorius. Sodišče mu je po pritožbi tožilstva zvišalo kazen s šestih let na 15 let zapora.

Oscar Pistorius | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 2
  • Žirafa 20:10 04.december 2017.

    Padel je iz strehe. Me zanima, kako je prišel vanjo.

  • Janez_53 19:29 04.december 2017.

    Avtor članka K.D., kako te ni sram napisati članek s toliko slovničnimi napakami??? Saj s takšno slovenščino pogrneš v petem razredu osnovne šole! Pa kaj hudiča vam je, razni pisuni, da tako mrcvarite naš jezik?