Magazin > VIP
51 ogledov

"Veliko punc goljufa pri centimetrih"

Supermodel Slovenije
1/16
Žurnal24 main
Septembra na TV ekrane prihaja druga sezona resničnostnega šova Supermodel Slovenije, kjer se bodo mnogim dekletom odprla vrata v svet mode. Na prvem castingu smo jih spremljali tudi mi.

V studiu POP TV se bo te dni predstavilo okoli sto deklet, ki so bile izbrane na podlagi prijav, poslanih komisiji. To sestavljajo kreativni producenti Igor Bratož, Helena Žagar, Donald Rose in Maja Raspopović, lastnica modne agencije, ki prireja ta izbor.

V zavihku galerija si oglejte nekaj kandidatk za letošnji Supermodel Slovenije.

Punce je na prvem castingu čakalo preverjanje mer, ki so jih navedle v prijavnici, prvo fotografiranje in pa seveda prvi intervju s komisijo. Merjenje in fotografiranje dekletom ni povzročalo težav, ob čakanju na pogovor z Majo pa je prišla na plan živčnost.

Pred prvo preizkušnjo
"Mislim, da imam vse, kar je potrebno za zmago, odločila pa bo žirija," nam je med nestrpnim čakanjem zaupala 22-letna Jana, ki si nadvse želi uspeti v svetu mode. "Najprej sem se prijavila na resničnostni šov na TV3, a mi tam ni uspelo. Zato sem poskusila tu."

Podobno optimistična je tudi Maruša, ki jo manekenstvo veseli že od malih nog. "To sem si vedno želela, ko sem gledala podobne resničnostne oddaje," nam je zaupala 17-letnica in dodala, da ima kar nekaj treme pred komisijo. "Ena punca, ki je prišla ven je rekla, da so precej strogi, ampak bomo videli."

Punce si skušajo dodati kakšen centimeter in odvzeti kakšno mero.
Maja Raspopović

A po soočenju s komisijo se je večina deklet strinjala, da je bil strah odveč, saj je bil pogovor zelo sproščen. "Vsi so zelo prijazni, spraševali so me čisto splošne stvari, o meni, o moji družini … Sploh niso strogi," nam je zaupala 20-letna Nina.

Prijazna komisija?
Komisija morda res ne deluje strogo, a so kljub temu že opazili, da je kar nekaj deklet prikrojilo resnico o svoji postavi, čeprav so nam mnoge zagotovile, da so bile iskrene.

"Tega je vedno veliko. Punce si skušajo dodati kakšen centimeter in odvzeti kakšno mero," je pojasnila Maja Raspopović. "To seveda potem vpliva na končen rezultat. Če nima mer, ki ustrezajo okvirjem mode, je seveda težko priti naprej."

Maja nam je še razložila, da bo dekleta med tekmovanjem čakala vrsta nalog, ki jih mora obvladati vsak model. "Od fotografiranja do snemanja, več pa vam žal ne smem povedati."

Kandidatke se bodo strokovni žiriji, ki zaenkrat še ostaja skrivnost, predstavile v petih oddajah, prva na spored prihaja 6. septembra. "Prva oddaja bo avdicijska, vmes bodo dekleta izpadala, na koncu pa bomo izbrali zmagovalko," nam je razložila Helena Žagar.

Nosilko naslova Supermodel Slovenije čaka edinstvena nagrada - pogodba v vrednosti 250 tisoč dolarjev z eno izmed najuspešnejših agencij na svetu, Next Models.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.