Magazin > VIP
6985 ogledov

Vesna Janković lobirala v državnem zboru, gre tudi ona v politiko?

Vesna Janković Osebni arhiv
Vesna odkrito povedala, kakšna je njena agenda ...

Nekdanja snaha ljubljanskega župana Zorana Jankovića, podjetnica Vesna Janković, se je te dni pogosto zadrževala v političnih krogih, tudi v družbi predsednice RS Nataše Pirc Musar in v državnem zboru. Gre tudi Vesna politiko? Za Žurnal 24 je povedala, da je del upravnega odbora Združenja za zakonito lobiranje Slovenije in tista, ki je odgovorna za mednarodno sodelovanje. Ker tudi na svoji poslovni poti večinoma sodeluje s tujino, je tako združenju v veliko pomoč. 

Nedavno je bila del velikega mednarodnega dogodka. "Združenje za zakonito lobiranje Slovenije je skupaj z edino mednarodno organizacijo vseh nacionalnih združenj zakonitih lobistov PACE v Evropi, v Sloveniji, pod častnim pokroviteljstvom Državnega zbora, organiziralo dvodnevni dogodek o priporočilih OECD, zakonodaji zakonitega lobiranja, preglednosti, integriteti. Dogodek je bil globalen, saj so sodelovali tudi največji zakoniti lobisti iz ZDA, Kanade, Južne Afrike, Brazilije. Mednarodno izjemno uspešen in vsi so se zahvalili za res uspešno delo, saj se bodo zaključki konference upoštevali v regulativi pri Evropski komisiji in OECD ter nacionalnih parlamentih," je razložila Vesna. 

dezurni@styria-media.si

Vesna Janković | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Komentarjev 15
  • Avatar Leon
    Leon 06:42 28.maj 2023.

    Ojoj ! Parlamentarne kokoške lahko ustanovijo stranko .

  • Avatar NickMason
    NickMason 22:19 27.maj 2023.

    Danes je politika popularna ,pa četudi pojma nimajo ,važno da je pozornost in krneki.Se vidi da že 30 let vladajo hlapci, a je sploh kdo normalen,pa pride vsak lakomnež in častihlepnež zraven.

  • Avatar pantani
    pantani 20:31 27.maj 2023.

    Samo še nje se manjka!!!