Magazin > VIP
104 ogledov

Victoria ne sme biti v isti sobi s kraljem!

princesa Victoria EPA
Strah pred terorizmom? Švedska prestolonaslednica v zadnjem hipu odpovedala prihod na dogodek. Za švedske modrokrvneže v veljavo stopila strožja varnostna pravila.

Dogajanje zadnjih tednov je očitno razburilo tudi predstavnike švedskega dvora. Včeraj bi se morala švedska prestolonaslednica Victoria udeležiti foruma "Global Child Forum", a je svoj prihod v zadnjem hipu odpovedala. Kot načrtovano pa so se dogodka udeležili kralj Carl Gustaf, kraljica Silvia, princesa Madeleine in princesa Sofia.

"Z Victorio je vse v redu," je povedala tiskovna predstavnica dvora in dodala, da je njena odsotnost povezana s poostrenimi varnostnimi razmerami v državi. Kje se je prestolonaslednica včeraj nahajala, tiskovna predstavnica ni želela razkriti, povedala pa je, da je ni v palači, v katerem je potekal forum in so jo varovali oboroženi policisti. Švedom takšen ukrep vzbuja strah, saj policisti palače niso varovali niti med kraljevimi porokami ...

Po poročanju "dana press" se Victoria in njen oče ne smeta več skupaj udeleževati dogodkov, saj jima je odslej zadrževanje v istem prostoru strogo prepovedano. Pred terorističnimi napadi v Parizu je bilo kralju in prestolonaslednici prepovedano le letenje z istim letalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.